nedjelja, 8. studenoga 2015.

Don Aldo Rossi o Fatimskoj poruci i pobožnosti Bezgrešnom Srcu Marijinu
"Marijina želja da se Rusija posveti njezinu Srcu izriče svu važnost društvene vladavine našega Gospodina Isusa Krista u društvu po njezinu posredništvu. Gospa je u Fatimi zahtijevala ovu posvetu Rusije svojemu Bezgrješnom Srcu. Posvetu je trebao izvršiti Papa zajedno sa svim biskupima, a čini se da se to nikada nije dogodilo ili je to bilo samo djelomično. Velika prigoda je bio Drugi vatikanski sabor kada su bili na okupu svi biskupi, ali kako znamo, na neki način se dogodilo baš suprotno (nešto dijabolično) jer ne samo da se izostavila osuda komunizma čija je majka Rusija, nego se proglasila zabluda vjerske slobode koja raskraljuje našega Gospodina u društvu i u određenom smislu ranjava Bezgrješno Srce Marijino..." 

Intervju s don Aldom Rossijem prenosi blog Christus Rex

4 komentara:

 1. kad malo bolje promislim vjerska sloboda, relativiziranje religija da su sve dobre i da svi vjerujemo u istog Boga bili mi katolici ili muslimani kako to današnji biskupi znaju reći (ovdje imam snimku jednoga od biskupa) http://tomablizanac.blogspot.hr/2015/09/sto-na-umu.html ili kako nam donosi novi KKC oslanjajući se na dokument LG članak br.16 zapravo su otvorena vrata za new age- jednu veliku religiju za sve. Onda nije čudno da svećenik iz Zagrebačke nadbiskupije koji se bavi logoterapijom šalje okolo mormonsku knjigu u kojoj se pogrešno interpretira celibat i riječi sv.Augustina tumačeći da će to pomoći duši u rastu prema Bogu. (nije trač i radi toga ne želim objaviti ime, osobno sam to doživjela i molim i prikazujem za njegovo obraćenje).
  Samo žalosno da niti jedan biskup ga neće pozvati i opomenuti da to što čini nije dobro.
  Bože, pomogni našim pastirima da se trgnu i progledaju!
  Marija

  OdgovoriIzbriši
 2. Izvrstan intervju. Vrlo trezveno dotaknuta sva pitanja, i ona najmučnija. Jasno je da je Majka Božja Fatimska izričito tražila posvetu Rusije svojem Bezgrješnom Srcu, a to nije učinjeno: i Pijo XII. i Ivan Pavao II. (2x) su posvetili svijet Bezgrješnom Srcu Marijinu, a ne Rusiju. Svaki put je to donijelo obilje blagoslova, ali posvetom Rusije će biti ispunjen Gospin nalog i po mnogima to će biti početak pobjede Srca Marijina.
  Don Aldo lijepo napominje da je II.vatikanski sabor bio izvanredna prilika da se to učini, no u govoru na otvaranju Sabora "Gaudet Mater Ecclesia" Ivan XXIII. upozorava na "proroke nesreće" koji u svemu vide zator i pustoš kao da prijeti smak svijeta. Tada je Treća tajna zakopana, osobito onaj njezin dramatični dio koji nije ni objavljen, a koji govori o velikoj apostaziji. A ta apostazija počinje Koncilom.
  Po nekima je taj dio ipak djelomično objavljen: najprije u govoru Pavla VI. o dimu sotoninu koji je ušao u Hram Božji, potom u govoru Ivana Pavla II. o tihoj apostaziji, a onda u Križnom putu 2005. u kojem ondašnji kardinal Ratzinger govori da je Crkva kao lađa koja pušta na sve strane...No ipak time nije objavljen cjelovit drugi dio poruke ili tumačenje poruke, a to je veliki propust.
  Atentat na Ivana Pavla II. nije ispunjenje Treće tajne: to je tumačenje kardinala Sodana s kojim se još onda nije složio ni kardinal Ratzinger (koji je također pročitao poruku). Tijekom svojeg posljednjeg posjeta Fatimi to je izričito i rekao.
  Dakle, nije riječ o nekakvim umišljanjima pojedinaca: papa Benedikt je otvoreno rekao da Fatima ne pripada prošlosti.

  Kikii

  OdgovoriIzbriši
 3. Sjetimo se što je papa Benedikt XVI. 2010.rekao u Fatimi. Večernji list je tada objavio ove riječi:

  – "Bit će ratova i terora. Proročanstvo iz Fatime nije zaključeno. Povjeravam Gospi iz Fatime sve svećenike – to su osnovne poruke pape Benedikta XVI. izrečene danas u portugalskom marijanskom svetištu u Fatimi pred oko pola milijuna vjernika koliko ih se okupilo ispred crkve toga svetišta gdje se 13. svibnja 1917. Gospa ukazala trima malim pastirima.

  – Povjeravam nebu sve narode i države svijeta, a Djevici iz Fatime sve svećenike – rekao je Benedikt XVI. u misi ispred fatimskog svetišta. Upozorio je kako je proročanstvo iz Fatime i "poruka protiv kukavnih egoizama nacija, rasa, ideologija, skupina i pojedinaca".

  Dakle, tzv. treća tajna Gospe iz Fatime, koju je povjerila trećoj vidjelici (koja je umrla 2005. godine kao časna sestra Lucia dos Santos), ne odnosi se samo na atentat na Ivana Pavla II. na koga je 13. svibnja 1981. pucao turski terorist Ali Agca, kao ni na ratove i proganjanja katolika pod komunističkim režimima, nego i na događaje koji tek trebaju doći.

  – Zavaravaju se oni koji pomišljaju da je misija proročanstva iz Fatime zaključena – upozorio je Benedikt XVI. i naglasio kako je "čovjek pokrenuo ciklus smrti i terora koji ne uspijeva zaustaviti" jer su narodi, rase i pojedinci poticani egoizmom. Zbog toga treba poslušati Gospin poziv i predati se Bogu i Božjoj ljubavi."

  Ne može jasnije!

  Kikii

  OdgovoriIzbriši
 4. TREĆA TAJNA

  Rat protiv duša koje idu Bogu i križu

  Vatikan je 26. lipnja 2000. objavio i treću fatimsku tajnu

  »S lijeve strane naše Gospe vidjeli smo anđela s vatrenim mačem u njegovoj lijevoj ruci. Iz vrha mača su izbijali plameni jezici i izgledalo je da će zapaliti svijet. Međutim, vatru je gasilo blještavilo koje je, kao štit, usmjeravala naša Gospa svojom desnom rukom u pravcu anđela. Anđeo je pokazujući desnom rukom na zemlju, jakim glasom uzviknuo: »Kazna, kazna, kazna!« Tim je jednostavnim riječima doživljaj viđenja Majke Božje opisala sestra Lucia, koja je naučila pisati tek nakon toga ukazanja.
  » Pod snažnom svjetlošću zatim smo vidjeli svećenika obučenog u bijelo. Činilo se da je to Sveti Otac (radi se o svetoj osobi, a ne tituli). Prije dolaska na vrh strme planine, Sveti Otac je prolazio polurazrušenim gradom, skrhan bolom i moleći za spas duša bezbrojnih leševa koje je susretao na svom putu. Kad je na vrhu planine kleknuo pred velikim križem, ubila ga je skupina vojnika pogodivši ga vatrenim oružjem i strelicama. U istom trenutku umiru i svećenici, žene i muškarci raznih klasa i staleža, koji su prije Svetog Oca stigli na vrh planine. Ispod križa su ostala dva anđela koja su skupljala krv mučenika u kristalne posude i njome ispirali duše koje su se približavale Bogu.«

  Poslije svega što se dešava zadnje vrijeme mislim da je osoba u bijelom papa Benedikt XVI a polurazrušeni grad Rim. Kako ova tajna govori o posljednjim vremenima ona otslikava segmente Otkrivenja i govori o progonu kršćana u posljednjim vremenima. Usporedbom sa pečatima iz Otkrivenja prvi je već u tijeku i samo što se nije u potpunosti otvorio i u njemu se govori o otpadu od vijere, drugi je rat koji je na vratima i biti će planetarnih razmjera u kojem će se razrušiti i grad o kojem govori treća fatimska tajna. Sve će se to desiti uskoro da se ispuni Pismo. Ključni list u kojem Gospa objašnjava tajnu nije objavljen i u njemu se govori kako će u zadnjim vremenima biti dvojica papa i kako će se masonerija infiltrirati u sam vrh Crkve. Zvonimir

  OdgovoriIzbriši

Napomena: Kako bi se razlikovali sugovornici, koristite ime ili pseudonim koji možete dodati i na kraju komentara.
Mišljenja čitatelja nisu nužno stavovi autora bloga. Iskazi koji su suprotni Tradiciji ili oni komentari koji je namjeravaju izrugivati neće se objavljivati. Komentari koji promiču nekatoličku duhovnost i potenciraju nepriznate objave i ukazanja, a koje su dogmatski dvojbene, neće se prikazivati na blogu Traditio Ecclesiae (http://tradikatolik.blogspot.com/)