nedjelja, 22. studenoga 2015.

P. Victor Mrosz - učenik sv. Maksimilijana Kolbea,,Postoji vrijeme", kaže sv. Katarina Sijenska, ,,kada se ljudi pokoravaju na svoju vlastitu osudu". To je vrijeme stiglo. Uistinu, to je vrijeme već došlo čim je koncilska Crkva napustila apostolski nauk i tradiciju vječnog Rima sv. Petra i Pavla - ali je bilo samo malo onih koji su u to vrijeme to razumjeli. Jedan koji je razumio bio je p. Victor Mrosz iz Krakowa, Poljske - učenik sv. Maksimilijana Kolbea. 

P. Mrosz ispričao mi je da mu je sv. Maksimilijan uvijek napominjao da ostane vjeran Tradiciji. ,,Đavao", govorio bi sv. Maksimilijan, ,,ima Bibliju, ali je u paklu. Tradicija je ta koja će te dovesti u nebo"

Sv. Maksimilijan otkrio je p. Mroszu 1939. broj preostalih dana njegovog života (p. Mrosza) pa je stoga otada on znao točno kojeg će dana u travnju 1992. godine biti pozvan u svoju vječnu nagradu. Sv. Kolbe prorekao je da će p. Mrosz u svom kasnijem životu biti prognan i to se proročanstvo ispunilo kada je p. Mrosz izbačen iz franjevačkog reda i naposljetku 'izopćen' jer je odbio napustiti tridentsku Misu i prihvatiti Novus Ordo. 

P. Victor se, ipak, sjetio opomene koju mu je dao svetac - nikada napustiti tradiciju pa je stoga s potpuno mirnom savješću nastavio javno vršiti svoju svećeničku službu kao dušobrižnik kapele FSSPX-a BDM od sv. Krunice u Buffalu, New York, sve do dana svoga preminuća. 

Izvadak iz: p. Paul Kramer, Suicide of Altering the Faith in the Liturgy 

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: Kako bi se razlikovali sugovornici, koristite ime ili pseudonim koji možete dodati i na kraju komentara.
Mišljenja čitatelja nisu nužno stavovi autora bloga. Iskazi koji su suprotni Tradiciji ili oni komentari koji je namjeravaju izrugivati neće se objavljivati. Komentari koji promiču nekatoličku duhovnost i potenciraju nepriznate objave i ukazanja, a koje su dogmatski dvojbene, neće se prikazivati na blogu Traditio Ecclesiae (http://tradikatolik.blogspot.com/)