srijeda, 4. studenoga 2015.

Papa Franjo je prihvatio ostavku kardinala Caffarre i Romea - nasljednici već imenovani


Je li papa Benedikt bio žrtva zavjere?

(Rim) Papa Franjo je prošli tjedan prihvatio ostavku kardinala Carla Caffarre kao Bolonjskog nadbiskupa i kardinala Paola Romea iz Palerma. Prema crkvenom pravu obojica su navršivši 75. godinu života ponudili Papi svoju ostavku. Oba prelata su ostali dvije godine duže na službi. Kardinal Romeo je 20. veljače napunio 77 godina, a kardinal Caffarra 1. lipnja. Njihovi nasljednici označeni su kao predstavnici ,,siromašne Crkve za siromašne"

Kardinal Carlo Caffarra - markantna osoba europskog episkopata 

kardinal Carlo Caffarra
On spada u najmarkantnije dijecezanske biskupe i kardinale Europe: fini, oštri mislilac sa spremnošću na borbu. Nedavno je podigao svoj glas protiv rodne ideologije i homo agende. Još prije dva tjedna uskratio je papi Franji podršku kada je on unatoč više od 1300 zahtjeva za izmjenom sinodskim ocima nakon tri tjedna Sinode ponudio na glasovanje gotovo neizmijenjen radni dokument s početka Sinode kao zaključni dokument. 

Protest, također i od kardinala Caffarre, bio je toliko jasan da je papa morao popustiti i u zadnjim satima prije zaključnog glasovanja se u kratko vrijeme tražio kompromis koji bi dobio većinu. 

Kardinal Romeo - tvrdio da postoji zavjera s ciljem likvidacije Benedikta XVI. 

kardinal Paolo Romeo
Kardinal Paolo Romeo je za kratko vrijeme postao svjetski poznat jer je u studenome 2011. godine predvidio da će papa Benedikt XVI. umrijeti u roku od godinu dana. Slučaj je postao poznat malo kasnije. Kardinal Castrillon Hoyos koji je saznao o Romeovim izjavama tijekom putovanja po Kini, napisao je opis činjeničnog stanja za Njemačkog papu. Zbog sigurnosnih razloga i tajnosti Kolumbijski kardinal je 30. prosinca 2011. godine napisao pismo na njemačkome i poslao ga je Benediktu XVI. Sugovornici kardinala Romea ,,mislili su u strahu da je u planu atentat na Papu", napisao je kardinal Castrillon Hoyos u svojem opisu činjeničnog stanja u kojem je izričito bio govor o ,,zavjeri s ciljem ubojstva". Kako bi bio siguran da je Papa dobio pismo, Kolumbijski kardinal je posjetio papu sredinom siječnja u okviru privatne audijencije. Vatikanski glasnogovornik Lombardi je demantirao medijska izvješća u veljači 2012. kao ,,apsurdna i neozbiljna". Godinu dana kasnije je Benedikt XVI. na iznenađenje svih objavio svoje odreknuće. 

Izvor: katholisches.info 

Broj komentara: 5:

 1. Pitam se što će biti kada svi pravovjerni kardinali jedan za drugim odu u mirovinu i sl. Tko će nas učiti ispravnom nauku? Žalosna mi je ova vijest, ali se uzdam u Gospoda. Krunice u ruke jer čini se da prava zapetljancija tek se polagano rasplamsava dok sasvim ne bukne..

  OdgovoriIzbriši
 2. Obratno, nista nece buknuti, sve ce se ugasiti, osim ove farse oko novog milosrdja koje ce mnoge duse povesti u propast - barem tako prizeljkuju iluminirani.

  PP

  OdgovoriIzbriši
 3. Zivimo zaista u zanimljivim vremenima. Zmija nastavlja (dovrsava) svoj pakleni nauk iz Edenskog vrta uz novo-milosrdnu pomoc, a mrtve duse cute li cute i snuju mrtve snove:

  Bergogliu je postavljeno pitanje o sudbini duše koja ugasne u ovom životu zbog svoje sebičnosti i pomanjkanja ljubavi prema drugima. Što će se dogoditi toj ugasloj duši? Hoće li biti kažnjena? I kako?

  Bergogliev je odgovor jasan i nedvosmislen: nema kazne, nego, zapravo, poništenje duše. Svi ostali sudjeluju u blaženstvu življenja u Očevoj nazočnosti. Ugasle duše nemaju dijela u toj gozbi, s tjelesnom je smrću njihov vijek dovršen, i upravo je to pobuda misionarskoj Crkvi: da spašava izgubljene...

  Ljubljeni Bergogliev novinar Scalfari (kojemu se novo-milosrdna dusa tako nesebicno povjerava vec godinama I TAKO RUSI DOGME/TEMELJE CRKVE) pripisuje Bergogliu nijekanje ništa manje nego četiri vjerske dogme:
  1. o besmrtnosti duše,
  2. o vječnoj paklenoj kazni,
  3. o samoj opstojnosti pakla (jer nema potrebe za takvim mjestom kazne ako duše prokletih jednostavno ugasnu) i
  4. o uskrsnuću tijela na Sudnji dan.

  Sto jos kardinali, biskupi, svecenici, redovnici, vjernici cekaju ??? Osim par blogera i pojedinih komentatora mrtva/zagrobna tisina. Ima li jos zivih dusa??? Je li sto ostalo od “malog stada”???
  Gdje su pokornicke mise, pozivanje na post i molitvu, javno posipanje pepelom od strane onih koji su ovo zlo izvukli na svjetlo dana i onih koji mu idolopoklone i podrzavaju ga da ugoni pakleni mrak na duse ljudske???

  Isus nece okasniti, ali za mnoge ce biti kasno!!!

  PK

  OdgovoriIzbriši
 4. Pogledajte kako izgleda CRNI BISER kojega jase sretni Franjo!

  http://chiesaepostconcilio.blogspot.com.eg/2015/11/il-papa-contro-la-chiesa-damian.html
  https://bergoglionate.wordpress.com/2015/11/07/pope-vs-church-the-anatomy-of-a-catholic-civil-war/

  SP

  OdgovoriIzbriši
 5. Poslije svega što se dešavalo u zadnje vrijeme može se zaključiti da živimo posljednja vremena i uskoro slijedi otvaranje pečata. Prvi pečat otpad od vjere i kad modernisti krenu na rušenje Sakramenata jer su legimitet za to dobili zaključnim izvješćem Sinode tumačeći ga na svoj način kao što već i rade, otvorit će se prvi pečat. Prosto je nevjerojatna šutnja vjernih kako klerika tako i laika pa je gotovo sigurno da će neprijatelji Crkve korak po korak nastaviti sa rušenjem Božjeg Nauka i postavljam pitanje svima koji sada šute kako ćete se opravdati pred Gospodinom kada budete polagali račun za grijeh propusta jer vidite što se dešava a ne dižete glas u obranu Crkve Kristove koja se razapinje a pod križem nema Njegovih vjernih svi se razbježali tako da se povijest ponavlja opet je Gospodin sam u boli i patnji prezren i ostavljen. Smiluj nam se Gospodine iako smo mi Tebe ostavili Ti nas nikad ostaviti i zaboraviti nećeš. Zvonimir

  OdgovoriIzbriši

Napomena: Kako bi se razlikovali sugovornici, koristite ime ili pseudonim koji možete dodati i na kraju komentara.
Mišljenja čitatelja nisu nužno stavovi autora bloga. Iskazi koji su suprotni Tradiciji ili oni komentari koji je namjeravaju izrugivati neće se objavljivati. Komentari koji promiču nekatoličku duhovnost i potenciraju nepriznate objave i ukazanja, a koje su dogmatski dvojbene, neće se prikazivati na blogu Traditio Ecclesiae (http://tradikatolik.blogspot.com/)