petak, 13. studenoga 2015.

Papa Franjo se spotaknuo dva puta u tri dana - kako stvari stoje s Papinim zdravljem?


Papa se spotaknuo u Lateranskoj bazilici.
Ceremonijari mu pomažu pri uspinjanju

(Rim) Papa Franjo se u posljednja tri dana dva puta spotaknuo. U Rimu stoga vlada zabrinutost zbog zdrastvenog stanja Katoličkog poglavara.

Papa Franjo je prošlih dana imao znatne poteškoće prilikom uspinjanja stubama ispred Bazilike sv. Petra. Isto vrijedi i za stube koje u Patrijarhalnoj bazilici svetog Ivana u Lateranu vode k papinskom oltaru. To je samo nekoliko stuba, međutim u samo nekoliko dana Papa se dva puta spotaknuo i bio bi pao da ga odmah nisu uhvatili njegovi pratitelji, među njima i papinski ceremonijar msgr. Guido Marini i pomogli mu kod uspinjanja.

Zdravlje pape Franje razlogom je brige za njegovo okruženje. Problemi nisu ostali nepoznati za javnost jer su se oba događaja dogodila u javnosti. Možda je to samo trenutačna slabost ili djelovanje nesretnih slučajnosti. Međutim, u Rimu se špekulira o nakanama pogoršanja Papina zdravlja.

Prvi slučaj se dogodio u prošlu subotu u okviru audijencije za suradnike Talijanske ustanove za socijalnu skrb INPS i za njihove članove obitelji. Papa se spotaknuo pred očima 23.000 ljudi na stubama Trga svetog Petra koje vode k Bazilici.

Događaj se ponovio kada se papa Franjo u ponedjeljak u Lateranskoj bazilici prilikom ulaska želio popeti stubama k oltaru gdje je zaredio svojeg novog pomoćnog biskupa za Rim, Angela de Donatisa.

Tek prije dva tjedna Vatikan je energično odbacio medijska izvješća da je stručnjak za tumore na mozgu pregledao Papu i pronašao dobroćudni tumor koji se ipak mora ukloniti kirurškim zahvatom.

Dana 16. prosinca Poglavar Crkve slavi svoj 79. rođendan.

Još prije nekoliko dana nadbiskup Georg Gänswein izjavio je za medije da je Benedikt XVI. ,,duhovno veoma dobro".

Čime bi postojale pretpostavke da bi on još danas, uskoro tri godine nakon svojeg neobičnog odreknuća mogao upravljati Crkvom.

Izvor: katholisches.info 

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: Kako bi se razlikovali sugovornici, koristite ime ili pseudonim koji možete dodati i na kraju komentara.
Mišljenja čitatelja nisu nužno stavovi autora bloga. Iskazi koji su suprotni Tradiciji ili oni komentari koji je namjeravaju izrugivati neće se objavljivati. Komentari koji promiču nekatoličku duhovnost i potenciraju nepriznate objave i ukazanja, a koje su dogmatski dvojbene, neće se prikazivati na blogu Traditio Ecclesiae (http://tradikatolik.blogspot.com/)