nedjelja, 22. studenoga 2015.

Posveta Blaženoj Djevici Mariji
Presveta Djevice i Majko Božja Marijo; Ja N...., premda sasvim nevrijedan/nevrijedna da tebi služim, no ipak uzdajući se u ljubav i divnu blagost tvoju te potaknut(a) željom da ti služim, izabirem te danas, pred svojim Anđelom čuvarom i pred cijelim dvorom nebeskim, za gospodaricu, zagovornicu i Majku svoju, te čvrsto odlučujem da ću odsada uvijek tebi služiti i - koliko uzmognem - nastojati da ti svi vjerno služe. 

Tebe, dakle, preljubazna Majko, molim i prosim krvlju Isusa Krista, radi mene prolivenom, da se udostojiš primiti me zauvijek za svoga/svoju službenicu, štićenika/štićenicu i dijete. Budi mi u pomoći, o Majko, u svim djelima mojim i isprosi mi milost da takav/takva budem u riječima, djelima i mislima te nikada ne uvrijedim ni tvojih očiju ni presvetoga Sina tvoga. Misli na me i ne ostavi me u času smrti moje. Amen. 

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: Kako bi se razlikovali sugovornici, koristite ime ili pseudonim koji možete dodati i na kraju komentara.
Mišljenja čitatelja nisu nužno stavovi autora bloga. Iskazi koji su suprotni Tradiciji ili oni komentari koji je namjeravaju izrugivati neće se objavljivati. Komentari koji promiču nekatoličku duhovnost i potenciraju nepriznate objave i ukazanja, a koje su dogmatski dvojbene, neće se prikazivati na blogu Traditio Ecclesiae (http://tradikatolik.blogspot.com/)