četvrtak, 19. studenoga 2015.

Rim je Svećeničkom bratstvu sv. Pija X. poslao novi prijedlog
(Rim) Sveta Stolica je Svećeničkom bratstvu sv. Pija X. dala novi prijedlog. Konkretno je riječ o statusu Bratstva. Bratstvo nije kanonski priznato i stoga već desetljećima lebdi što kanoniste i biskupe navodi na različita tumačenja je li Bratstvo dio Katoličke Crkve ili ne. 

Jedna sedisvakantistička internetska stranica u SAD-u je tvrdila da neposredno predstoji ujedinjenje između Svećeničkog bratstva sv. Pija X. koje je utemeljio nadbiskup Marcel Lefebvre i Rima. To je demantirao pater Franz Schmidberger, rektor Međunarodne bogoslovije Svećeničkog bratstva sv. Pija X. u bavarskome Zaitzkofenu za Gloria.tv. 

Pater Schmidberger potvrđuje prijedlog, ali demantira ujedinjenje 

Pater Schmidberger koji je već bio Generalni poglavar Bratstva i poglavar Njemačkog distrikta je pak potvrdio da postoji konkretan prijedlog koji je Rim poslao Svećeničkom bratstvu. Ali tu se treba razjasniti još puno toga, rekao je Schmidberger. 

Postojanje rimskog prijedloga potvrdio je svojim svećenicima i poglavar Švicarskog distrikta Bratstva, napisao je Secretum meum mihi

Vijest su objavili oni krugovi koji su blizu svećenicima koji su 2012. napustili Svećeničko bratstvo ili su iz njega isključeni. Razloga za to, ukratko, nije bio sukob o uvjetima pod kojima bi se moglo prihvatiti kanonsko reguliranje od Rima, nego načelno odbacivanje bilo kakvog dogovora s Rimom od manjine u Svećeničkom bratstvu. 

Izvor: katholisches.info 

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: Kako bi se razlikovali sugovornici, koristite ime ili pseudonim koji možete dodati i na kraju komentara.
Mišljenja čitatelja nisu nužno stavovi autora bloga. Iskazi koji su suprotni Tradiciji ili oni komentari koji je namjeravaju izrugivati neće se objavljivati. Komentari koji promiču nekatoličku duhovnost i potenciraju nepriznate objave i ukazanja, a koje su dogmatski dvojbene, neće se prikazivati na blogu Traditio Ecclesiae (http://tradikatolik.blogspot.com/)