utorak, 10. studenoga 2015.

Što bi Franjevci i Franjevke Bezgrješne trebali učiniti da prestanu progoni?
Tri nova komesara za stroge i neobjašnjive sankcije 

Postojala je nada da će se nakon Volpijeva nestanka progon smiriti. Naprotiv, imenovana su trojica novih komesara sa zaduženjem da ojačaju neumoljiv zulum na jadne plave franjevce, na sestre i na trećoredce. 

To se može zaključiti po susretu koji je jedan od komesara, Sabino Ardito želio imati s Franjevcima Bezgrješne - u praksi, s poglavarima samostanâ i njihovom upravom - 28. rujna. Susret je trebao biti u tajnosti. Od nekoga tko je bio nazočan mogle su se saznati naredbe koje je Ardito izdao:
1 - Priopćeno im je da nikomu od njih neće biti dopušteno napustiti red da bi djelovali, primjerice, kao svjetovni svećenici inkardinirani u nekoj biskupiji. Moći će otići samo ako žele da ih se svede na laički stalež (stvar koja uključuje izravnu Papinu odluku) i da se ožene.

Komentar: Onda im je zabranjeno djelovati u redu koji je utemeljio otac Manelli, ali također i izaći van: zatvorili su ih u kavez. S kojim ciljem? ,,Radi preodgoja", pretpostavlja jedan prijatelj. Kako je radio Pol Pot? Netko drži da je slična odluka protivna kanonskom pravu. Ne znam prosuditi. Čini mi se da je riječ o sigurnoj i nemilosrdnoj volji za progonom.
2 - Morat će otrgnuti ,,čudotvornu medaljicu" koju nose zašivenu na habitu (osobitost plavih fratara). Razlog koji je naveo komesar: ,,Ako ne, netko bi mogao pomisliti da je zbilja čudotvorna".

Djevica Marija se 1830. godine ukazala sestri (danas svetoj) Katarini Laboure u Rue du Bac u Parizu. Gospa je točno opisala koje slike i simboli moraju biti na prednjoj strani i na poleđini i obećala je mnoge milosti onima koji je budu s pouzdanjem nosili. Židov Ratisbonne je svoje (poznato) obraćenje pripisao ovoj medaljici. No u Vatikanu se čini sablažnjivim da se na habitu ima ovu medaljicu. Moglo bi se pomisliti da je zbilja čudotvorna, kojeg li sramotnog praznovjerja...

3 - Morat će skidati habit kad idu spavati.

Očito su Franjevci Bezgrješne preuzeli drevni običaj sv. Franje da spavaju obučeni u grub habit poradi pokore i čistoće. Jasno je da se to našemu svijetu čini čudnim. No to je činio i padre Pio. 


Habit sv. Franje u La Verni

4 - Morat će iz svojih statuta izbaciti ,,Marijanski zavjet".

,,Marijanski zavjet" je bio onaj koji je otac Maksimilijan Kolbe prihvatio za sebe - posvemašnja posveta Mariji, sve do smrti, dodan franjevačkim zavjetima (siromaštvo, čistoća i poslušnost). To je čin herojskog odricanja. I također duša i poseban temelj reda koji je utemeljio otac Manelli.
5 - Na koncu, preporučeno im je da više ne govore i da se ne pozivaju na sv. Maksimilijana Kolbea.

Okrutna i apsurdna zloporaba. Može se objasniti samo kao odium theologicum prema poljskom mučeniku, njegovom primjeru, nadnaravnom pozivu na junaštvo i kao ,,odium ideologicum" na oca Kolbea kao junaka antimasonske i antijudaističke polemike.


Izvor: blog Chiesa e postconcilio 

1 komentar:

  1. Ovo je apsurdno.
    Kao da Loža donosi ove propise. Dijabolično!

    Kikii

    OdgovoriIzbriši

Napomena: Kako bi se razlikovali sugovornici, koristite ime ili pseudonim koji možete dodati i na kraju komentara.
Mišljenja čitatelja nisu nužno stavovi autora bloga. Iskazi koji su suprotni Tradiciji ili oni komentari koji je namjeravaju izrugivati neće se objavljivati. Komentari koji promiču nekatoličku duhovnost i potenciraju nepriznate objave i ukazanja, a koje su dogmatski dvojbene, neće se prikazivati na blogu Traditio Ecclesiae (http://tradikatolik.blogspot.com/)