četvrtak, 5. studenoga 2015.

,,Strašljiva Crkva" ipak u većini, no njemački otpadnički biskupi se ne predaju - je li ovo početak plana B i stvaranja raskolničke crkvene zajednice?
Prenosimo izvješće njemačkih svjetovnih medija koja se temelje na obavijestima iz nekih njemačkih crkvenih medija:

Biskupi Njemačke biskupske konferencije žele zajedničke zaključke o Obiteljskoj sinodi, ali najprije čekaju Papinu odluku. ,,Sada je on na redu", rekao je berlinski nadbiskup Heiner Koch u ponedjeljak. Na temelju preporuka biskupâ on treba odlučiti kojim će smjerom Crkva u slučaju konfliktnih brakova i obiteljî krenuti.

Nakon toga njemački biskupi planiraju uputiti pastirske riječi svim biskupijama kako svaka biskupija ne bi krenula drugim putem. (Kako se neki biskupi ne bi vjerno pridržavali katoličkog nauka?!; napomena prevoditelja)

Prema mišljenju münchenskog kardinala Reinharda Marxa Sinoda je vjernicima otvorila mnogo slobodnog prostora. ,,Tu se odluka savjesti pojedinca zahtijeva u mnogim točkama", rekao je Marx u Münchenu. ,,Tu se ne smijemo miješati i naređivati." Stoga se po njegovu mišljenju zaključni dokument odriče jezika doktrinarnog osuđivanja.

Kod pitanja kako će Crkva postupati s rastavljenima ponovno oženjenima, ponajprije je nadležan župnik na licu mjesta, naglasio je Marx koji je i predsjednik Njemačke biskupske konferencije. ,,Mnogima sve to i neće biti puno, ali to je jako puno za zajednički hod u Crkvi." (Kompromis lokalno kako bi se protestantiziralo globalno? Tempirane bombe u zaključnom izvješću? - napomena prevoditelja)

Sinoda koja je zaključena u nedjelju dala je rastavljenima ponovno oženjenima nejasnu nadu u vezi s pripuštanjem Pričesti i potakla je ispit u svakom pojedinačnom slučaju bez predlaganja konkretnih koraka. Završni tekst puno zaostaje u odnosu na reformske prijedloge njemačke jezične skupine. Kod teme odnosa prema homoseksualcima jedva se nešto pokrenulo.

,,Ne mogu reći tko je dobio, a tko izgubio", rekao je nadbiskup Marx. Papin zaključni govor je ključ za tumačenje sinodskih tekstova. Franjo je u njemu rekao da prva zadaća Crkve nije osuđivanje, nego navještaj istine.

Biskup Franz-Joseph Bode iz Osnabrücka koji je skupa s Marxom i Kochom sudjelovao na trotjednom susretu u Rimu pokazuje zadovoljstvo zbog rezultata. On u međuvremenu nije mislio da uopće može doći do suglasja, rekao je Bode u Osnabrücku. Afrički biskupi nemaju ni približno takav individualistički pogled na temu obitelji kao Europljani.

,,Sinoda je posve jasno pokazala da je konzervativna Crkva, strašljiva Crkva u većini", rekao je talijanski vatikanist Marco Politi Njemačkoj obavijesnoj agenciji. Tako je po njegovu mišljenju propao pokušaj da rastavljeni ponovno oženjeni imaju posve jasno mogućnost ići na Pričest nakon nekog vremena pokore.

Izvor: welt.de/ dpa/ Iby 

Broj komentara: 6:

 1. Možda završno izvješće koje se čeka od strane Franje otrijezni one koji su iskreni i Ljube Crkvu da shvate da je u pitanju samo strateški manevar, lukavo izveden, da se dobije prostor za nastavak započetok podlog plana rušenja Božjeg Nauka kao krajnjeg modernističkog cilja a sve ovo pa i cijela Sinoda je samo predstava za javnost i samo je pitanje kojim tempom će neprijatelji Crkve osvajati prostor za ostvarivanje svojih nakana. Slijedi implementacija plana B a to je prezentacija novog milosrđa u kojem će sve biti dopušteno i gdje se neće ni spominjati grijeh jer Bog ljubi sve i on je prije svega milosrdni Bog kako će oni reći i time krenuti u bogohulni juriš na Sakramente da će rušiti i srušiti svetost Kristove Crkve a iskreni i pravovjerni klerici i laici samo će njemo gledati što se dešava i kad shvate što se u stvari desilo neće imati drugog izbora već izabrati nastaviti suučestvovati u svetogrđu ili pognute glave ali sa Gospodinom u srcu ne prihvatiti ono što će im se nametati. Zvonimir

  OdgovoriIzbriši
 2. Prema 2. Ivanovoj poslanici mnogi zavoditelji Antikristi iziđoše u svijet i već djeluju . Čuvajmo ih se da ne izgubimo što smo stekli . Svaki koji ide dalje od one nauke koju nam je naš Gospodin Isus Krist ostavio i ne stoji u njoj , pa bio to i sami papa , takav nema Boga . Njega ne samo da ne primajmo u kuću nego ni ne pozdravljajmo . Jer tko takva pozdravlja prima udjel u njegovim zlim djelima . Ovdje kuću možeš čitati srce . Ovo je pisano onda za nas sada jer se znalo što će biti . Pametnom dosta . Robelar

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Da Robelar, tako je!

   Na zalost mnogi ovo nece shvatiti i ... neka im je Bog u pomoc, a i "malom stadu" da nikad ne poklekne pred napadima Zloga, koji kao ricuci lav ...

   PP

   Izbriši
 3. ... obilazi i gleda koga da proždre .
  O SAMO DA NE PROPADNEM
  Brineš se za moj spas
  i čezneš za mojom dušom .
  Želiš me u vječnosti
  zauvijek kraj sebe .
  O , samo da ne propadnem
  već da se spasim i živim .
  Jer umrijeti mi je
  ako se ne spasim .
  O,samo da ne propadnem .
  Kako ću bez Tebe , kako da se spasim?
  Već i ovim Ti pokazujem da Te želim ,
  a Ti mi daješ milost jer i Ti to želiš .
  Da Isuse , Tebi želim , samo Tebi služiti ,
  po Mariji , Tvojoj Majci .
  Samo jedan Bog.
  Samo jedan Život .
  Bog iznad sveg .
  O, samo da ne propadnem . Amen
  Robelar

  OdgovoriIzbriši
 4. 2. Kor 4 , 3-4 SLIJEPIMA
  Ej vi koji ne vidite jasno
  još danas bit će za vas kasno .
  Što da vam više velim
  biti s vama nikako ne želim .
  Bog vam sve jasno dade
  a svijet i pamet vam Ga krade .
  Propast ćete i neće vas biti
  nećete više ni jesti ni piti .
  O kako vam je strašna sudba
  sva u paklu vam je družba .
  Što vam reći kako prići
  križ uzeti i za Kristom ići .
  Ne sudim vas, ali žalim
  ne budite vječno palim .
  Bog vam trbuh , svijet i tijelo
  propast vam je sada jelo .
  Zabave vam sad ne gode
  prođe slavlje život ode .
  Vaša će se radost pretvoriti u žalost
  žalost , žalost , vječna žalost .
  Vaš je bog u svijetu ovom
  koji vam veli zbogom , zbogom.
  Trgnite se , probudite , proplačite
  bijelu halju obucite . Amen. Robelar

  OdgovoriIzbriši

Napomena: Kako bi se razlikovali sugovornici, koristite ime ili pseudonim koji možete dodati i na kraju komentara.
Mišljenja čitatelja nisu nužno stavovi autora bloga. Iskazi koji su suprotni Tradiciji ili oni komentari koji je namjeravaju izrugivati neće se objavljivati. Komentari koji promiču nekatoličku duhovnost i potenciraju nepriznate objave i ukazanja, a koje su dogmatski dvojbene, neće se prikazivati na blogu Traditio Ecclesiae (http://tradikatolik.blogspot.com/)