srijeda, 16. prosinca 2015.

Bezbožnička projekcija na pročelju Bazilike svetog Petra
8. prosinca, na svetkovinu Bezgrješnog Začeća Blažene Djevice Marije prikazan je na pročelju Bazilike sv. Petra, neoprostiv svjetlosni show spektakl.

Blasfemna uvreda i šamar svakom normalnom katoliku s nedavnom sablažnjivom projekcijom na Trgu svetog Petra. Profanacija stolne papinske bazilike. Nedopustiva uvreda Presvetom Trojstvu i Katoličkoj Crkvi koja je jedna, sveta, katolička i apostolska. Slike projicirane na pročelju svetinje koja je izgrađena na kostima svetih mučenika iz vremena otprije cara Konstantina i krvavog svjedočanstva mnogih proganjanih i umorenih papa iz prvih nekoliko stoljeća koji su beskompromisno branili Crkvu Božju od duha ovoga svijeta, izazvale su zaprepaštenje i žalost mnogih vjernika. 

Zloduh Koncila u slikama pomiješan sa zloduhom Asiza koji je metastazirao u sinkretizam svih poganskih religija, filozofija i političkih ideologija suvremene civilizacije apsurda i besmisla. Evoluirani antropocentrizam koji se klanja prirodi vidljivo se manifestirao na pročelju majke svih katoličkih crkava odašiljući poruku kako je čovjek apsolutni gospodar i središte stvorenja te kao takav mora se podrediti prirodi postajući rob stvorenju, potpuno prekidajući spasonosnu sponu kojom je povezan sa svojim Stvoriteljem. 

Trgovci ljudskim dušama pod krinkom političko-religijske korektnosti pronašli su novi način kako povrijediti Boga i Njegovu Crkvu pokazujući svijetu da se današnji katolici bitno ne razlikuju od ostalih i da su samo jedan oblik duhovnosti koji je kamenčić u mozaiku njihove istine te ih kao takve treba i percipirati, pritom podmuklo relativizirajući Istinu bez koje nema spasenja. Trojedini Bog, Katolička Crkva kao mistično Tijelo Gospodinovo (izvan koje nema spasenja) Blažena Djevica Marija...; sve se želi profanirati kako bi se današnjoj kaotičnoj civilizaciji dala potvrda kako je čovjek sam sebi dovoljan i kako se svaki njegov izbor i način života predstavlja kao pravi izbor do osobnog samoostvarenja. Izmanipuliranome se suvremenom čovjeku masmedijâ kojemu se servira svijet show egoizma za šaku novčića utiskuju projekcije lažnih očekivanja kako bi ga se razočaranoga i ispražnjenoga od Božjih milosti i Istine, bacilo u prašinu gladnim lavovima i ostalim zvijerima koje se kriju iza duhovno unakaženoga i otpaloga čovjeka. Čovjek se mora podrediti Božjoj Istini a ne ona čovjeku!

Na bezbožničke slike projicirane na pročelje bazilike Svetog Petra osvrnuo se poznati crkveni povjesničar prof.dr. Roberto de Mattei. Članak je na blogu Splendor Domini.

2 komentara:

  1. Nisam teolog, ali kao vjernik, ranjena sam, ranom neljubavi ovih koji zvjeri svoje projiciraju na mjestu svetom (Nama ) njima je zvjerinjak ili nam zele poruciti da ce postat.Nista nemogu drugo iscitati, ili neznam. Strah me pred Bogom ! Strhopostovanje izostaje,bahata oholost urla, kao da sve luduje. Pred ocima mi muka Kristova, bol i pitam se, jeli svjest njihova tako potamnjela, znajuli koga omovazavaju, gdje udaraju.....
    Andela

    OdgovoriIzbriši
  2. Crkva Gospodinova Tijelo Kristovo ponovo se razapinje i kao prvi put mnogi će se razbiježati i samo mali broj onih koji istinski ljube Gospodina i koji će biti spremni položiti svoj život za Krista ostati će pod križem.Na žalost ove svetogrdne slike će se uskoro preseliti unutar crkvenih prostora diljem svijeta pod izlikom tolerantnosti prema drugima sa ciljem stvaranja jedne jedinstvene svijetske religije. Ne znam što je još potrebno da se desi da bi se shvatilo tko stoji iza svega ovoga što se dešava u Crkvi u zadnje vrijeme. Hvalje Isus i Marija. Zvonimir.

    OdgovoriIzbriši

Napomena: Kako bi se razlikovali sugovornici, koristite ime ili pseudonim koji možete dodati i na kraju komentara.
Mišljenja čitatelja nisu nužno stavovi autora bloga. Iskazi koji su suprotni Tradiciji ili oni komentari koji je namjeravaju izrugivati neće se objavljivati. Komentari koji promiču nekatoličku duhovnost i potenciraju nepriznate objave i ukazanja, a koje su dogmatski dvojbene, neće se prikazivati na blogu Traditio Ecclesiae (http://tradikatolik.blogspot.com/)