utorak, 22. prosinca 2015.

Intervju s p. Franzom Schmidbergerom, rektorom bogoslovije FSSPX-a za CNA
Prigodom Godine milosrđa papa Franjo je izjavio da se kod Bratstva sv. Pija X. može ,,valjano i dopušteno" primiti odrješenje u ispovijedi. Generalna kuća Svećeničkog bratstva sv. Pija X. (FSSPX) zahvaljuje Svetomu Ocu u jednom pismu za ,,njegovu očinsku gestu". Kako FSSPX postupa s ovom gestom? Odgovori p. Franza Schmidbergera, rektora Bogoslovije Srca Isusova i nekadašnjeg poglavara Distrikta Bratstva u Njemačkoj i Austriji. 

Papa Franjo je primio pohvale za pastoralni rad i dosljednost Tradiciji Svećeničkog bratstva sv. Pija X. On se sam iz vremena svojega djetinjstva zacijelo prisjeća svećenika i njihovog rada na njivi Gospodnjoj. Tradicija traži potpunu zauzetost i predanje u poslanju Crkve, a to je Papa uzeo u obzir kao argument vrijedan pažnje i povjerenja.

Posjetite neku župu Bratstva i sami se uvjerite u izvrsnost tradicionalnog pastorala. Ako niste u mogućnosti, svakako upitajte svoje djedove i bake ili neku osobu koja se prisjeća vremena velikih kršćanskih obitelji, svećeničkoga poslanja i kako je nekoć bilo u našim župama.

Želim Vam, dragi čitatelju, da se u ove posljednje dane pred rođenje Betlehemskog Djeteta potpuno predate Isusu kako bi se mogli darivati bližnjima! 

Izvještaj o p. Schmidbergeru pročitajte na blogu Christus Rex

2 komentara:

  1. Sretan Vam i blagoslovljen rođendan našeg Spasitelja i Otkupitelja Isusa Krista.

    Božji blagoslov, laik

    OdgovoriIzbriši

Napomena: Kako bi se razlikovali sugovornici, koristite ime ili pseudonim koji možete dodati i na kraju komentara.
Mišljenja čitatelja nisu nužno stavovi autora bloga. Iskazi koji su suprotni Tradiciji ili oni komentari koji je namjeravaju izrugivati neće se objavljivati. Komentari koji promiču nekatoličku duhovnost i potenciraju nepriznate objave i ukazanja, a koje su dogmatski dvojbene, neće se prikazivati na blogu Traditio Ecclesiae (http://tradikatolik.blogspot.com/)