subota, 5. prosinca 2015.

Razbijena džihadistička skupina u Italiji - Jesu li islamisti planirali atentat na papu Franju?


Je li džihadistička skupina planirala atentat na Papu?

(Rim) U Italiji je razbijena jedna džihadistička skupina. Talijanska i kosovska policija su u Italiji i na Kosovu provele zajedničku protuterorističku akciju. Četiri islamista su uhićena u utorak. Svi uhićeni potječu s Kosova i muslimani su albanskog podrijetla. Njima se stavlja na teret da su planirali atentat na papu Franju. ,,To je posljednji papa", navodi se internetski prolog islamistâ.

Internetski nadzor je doveo istražitelje do četvorice osumnjičenih. Oni su objavljivali ,,jasne" slike koje pokazuju da su simpatizeri Islamske države (IS). Redovito su posjećivali internetske stranice džihadističkih skupina i održavali kontakte s islamistima u Siriji.

Prijetnje skupine su bile usmjerene protiv pape Franje i Tracey Ann Jacobson koja je do kolovoza 2015. bila veleposlanica SAD-a na Kosovu. Osumnjičeni su ,,slavili" Pariške atentate i najavljivali su nove.

Prema policijskim navodima vođa skupine je uhićen na Kosovu. U njegovoj kući je pronađeno oružje. Baza skupine se pak nalazila u talijanskoj provinciji Brescia gdje su uhićene tri osobe.

,,Mi smo na vašim ulicama"

Prošlih mjeseci su u više policijskih akcija uhićeni brojni muslimani. Krajem srpnja dvojica islamista, jedan Tunižanin i jedan Pakistanac. Oni su bacali letke s crnom zastavom Islamske države (IS) s tekstom: ,,Islamska država u Rimu. Mi smo na vašim ulicama". Slični letci su se u posljednje vrijeme pojavili u više talijanskih gradova.

Dan prije atentata u Parizu uhićeni su islamisti u raznim provincijama, 17 ih je uhićeno u gradu Meranu u Južnom Tirolu. Među njima je i Abdul Rahman Nauroz. On i njegova skupina su, prema policijskom izvješću, regrutirali nove borce za džihadističke milicije u Siriji i Iraku. Imali su kontakte sa švicarskim i finskim skupinama.

Talijanske sigurnosne službe se pribojavaju da bi islamske terorističke milicije mogle planirati atentat u Rimu tijekom Svete godine koja počinje 8. prosinca.


Izvor: katholisches.info 

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: Kako bi se razlikovali sugovornici, koristite ime ili pseudonim koji možete dodati i na kraju komentara.
Mišljenja čitatelja nisu nužno stavovi autora bloga. Iskazi koji su suprotni Tradiciji ili oni komentari koji je namjeravaju izrugivati neće se objavljivati. Komentari koji promiču nekatoličku duhovnost i potenciraju nepriznate objave i ukazanja, a koje su dogmatski dvojbene, neće se prikazivati na blogu Traditio Ecclesiae (http://tradikatolik.blogspot.com/)