subota, 9. siječnja 2016.

Sotonin kult u ime vjerske slobode
(Washington) Kao otpirač služi ,,vjerska sloboda" koja se tumači kao duhovna anarhija. Time, tvrdi se, i ,,zlo" ima puno pravo na slobodni razvoj. Ovim je obrazloženjem u listopadu prošle godine u Old Spring Townu u Američkoj saveznoj državi Teksasu otvoren sotonistički hram ,,Velike Luciferove crkve". Na Islandu se gradi poganski hram, a u Quindiju u Kolumbiji se uređuje ,,crkva" za sotonin kult.

Stanovnici osjećaju nevoljkost i podižu protest. Mjesni šef policije, pukovnik Ricardi Suarez naglašava da ,,u Kolumbiji vlada vjerska sloboda", ali ipak ,,valja promatrati takve inicijative jer se zna što će se tu sve prakticirati".

Vjerska sloboda ,,visoka, ali krivo shvaćena vrijednost"

Kršćanske su skupine javno pitale zašto se takvom projektu u ime vjerske slobode, ,,jedne visoke, ali i tako krivo shvaćene vrijednosti" daje dopuštenje. Katolički mjesni biskup, msgr. Pablo Salas u pastirskom je pismu upozoravao na sotonizam. Biskup je pozvao obitelji da osobito paze na djecu i mlade.

Biskupija navodi riječi iz Svetog pisma: ,,Vama je otac đavao i hoće vam se vršiti prohtjeve oca svoga. On bijaše čovjekoubojica od početka i ne stajaše u istini jer nema istine u njemu: kad govori laž, od svojega govori jer je lažac i otac laži." (Iv 8, 44)

Dopuštenje pokazuje, rekao je biskup, da poglavlje Ustava o vjerskoj slobodi treba ,,preciziranje". ,,Prije je bio dovoljan zdrav razum."

Victor Rozo, vođa kolumbijskog sotonističkog hrama tvrdio je da nauk koji on zastupa uopće nije sotonistički. Dovoljno je doduše za opovrgavanje njegovih riječi samo potražiti njegovo ime na internetu.

Tekst: Giuseppe Nardi 
Fotografija: Corrispodenza Romana 

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: Kako bi se razlikovali sugovornici, koristite ime ili pseudonim koji možete dodati i na kraju komentara.
Mišljenja čitatelja nisu nužno stavovi autora bloga. Iskazi koji su suprotni Tradiciji ili oni komentari koji je namjeravaju izrugivati neće se objavljivati. Komentari koji promiču nekatoličku duhovnost i potenciraju nepriznate objave i ukazanja, a koje su dogmatski dvojbene, neće se prikazivati na blogu Traditio Ecclesiae (http://tradikatolik.blogspot.com/)