ponedjeljak, 18. siječnja 2016.

Svećeničko bratstvo sv. Pija X. - Tradicionalni svećenici su originalno jamstvo Katoličke Crkve
Svećenik koji pokazuje svoj identitet vanjskim izgledom jest živuća propovijed. Trebalo bi dodati da odora čuva svećenika od neprilika jer mu daje stav, podsjeća ga svake minute na njegovu misiju na zemlji. Štiti ga od napasti. Svećenik u reverendi nema krizu identiteta. A vjernici, znaju s čime imaju posla; reverenda je jamac autentičnosti svećeništva. (Msgr. Marcel Lefebvre) 

 * * *   


Gospodine Isuse Kriste, veliki i vječni svećeniče! Žalosno je Tvoje Srce kada vidiš narod kao ovce bez pastira. Zato u Tvoje ime i po Tebi molimo nebeskoga Oca da pošalje poslenike u svoju žetvu. Isuse, ljubitelju čistoće, učini da kršćanski roditelji odgajaju svoju djecu u duhu požrtvovnosti i da velikodušno daruju u Tvoju službu one koje Ti pozoveš. 

Učitelju apostolâ, odaberi i privuci između naše drage mladeži one koji će nam prikazivati žrtvu svete Mise, dijeliti svete sakramente, te moliti i žrtvovati za nas. Dobri Pastiru, čuvaj ih od vanjskih i unutarnjih pogibelji i daj im ustrajnost u svetom zvanju da postanu i budu svećenici po Tvojem Presvetom Srcu. Neka puni vjere i ljubavi prema Tebi i Tvojoj svetoj Crkvi nesebično posvete sve svoje snage za održavanje i širenje Tvojega kraljevstva u neumrlim dušama. 

Majko Marijo, čuvaj naša [tradicionalna] sjemeništa da iz njih izađe mnogo svetih svećenika koji će našemu narodu sačuvati najveće blago svete vjere. Amen. Video uradak Svećenička formacija u trećem tisućljeću 
F S S P X

1 komentar:

  1. Naš Gospodin Isus Krist ne može biti jasniji . Mt 10,32 ,, Tko god mene prizna pred ljudima , priznat ću i ja njega pred svojim Ocem nebeskim . 33 Tko se mene odriče pred ljudima , i ja ću se njega odreći pred svojim Ocem nebeskim ."
    Koliki se danas svećenici i fratri srame posvjedočiti tko su . Vrijeme provode u presvlačenju i uređivanju za izlazak u svijet gdje bi trebali biti vidljivo nazoćni i najviše djelovati . Takvi se ne mogu nazvati Isusovim svećenicima . Svaki puta kad prepoznaš svećenika ili redovnika jer je tako odjeven ,i pozdraviš sa Hvaljen Isus i Marija , veličaš Boga a i dobivaš oproste . Zna se kako prolazi onaj koji druguje sa svijetom . Naši svećenici ne žele da ih svijet mrzi , zato ne žele odudarati od drugih svojim izgledom . Jedan je viđen ovih dana i na Sljemenu . Isus je jasan Mt10,22 ,, A vas će mrziti svi zbog mene ..." Robelar

    OdgovoriIzbriši

Napomena: Kako bi se razlikovali sugovornici, koristite ime ili pseudonim koji možete dodati i na kraju komentara.
Mišljenja čitatelja nisu nužno stavovi autora bloga. Iskazi koji su suprotni Tradiciji ili oni komentari koji je namjeravaju izrugivati neće se objavljivati. Komentari koji promiču nekatoličku duhovnost i potenciraju nepriznate objave i ukazanja, a koje su dogmatski dvojbene, neće se prikazivati na blogu Traditio Ecclesiae (http://tradikatolik.blogspot.com/)