petak, 19. veljače 2016.

Mons.dr. Georg May: Kriza pokoncilske Crkve i mi (VI.)
Uništenje moralnog nauka 

U svjetlu ovih odnosa prepoznaje se strašno izokretanje koje nastaje u iskrivljenju Bože volje preko crkvenih ljudi. Oni uljuljkavaju vjernike u lažnome miru i lažnoj sigurnosti iz koje će ih sljedeća katastrofa vlastitog naroda ili sljedeća katastrofa čovječanstva probuditi kao udarom groma. Tako smo mi koji se ne damo iscjenkati od ozbiljnosti svetoga Boga i neumoljivosti njegove volje, istinski dobročinitelji čovječanstva. Mi mu predstavljamo stanje kakvo ono jest. Upravo po tome ljudima činimo najveću uslugu. Kažemo im pravovremeno što smiju činiti kako bi svojemu životu i zemlji osigurali sretan razvoj i kako bi dospjeli do svojeg vječnog cilja. Ne želimo biti krivi zbog uništenja zemaljskoga i gubitka vječnoga života. 

Izvor: Mediatrix brošura iz 1979. godine

4 komentara:

 1. Hvala Ti i slava Gospodine Bože za ovog pastira i sve one koji imaju uši.... jer uskoro dolazi vrijeme da "uđemo u korablju" a do tada molimo za one koji se boje.........


  Božji blagoslov blogeru i svima vjernima, laik

  OdgovoriIzbriši
 2. Je li vrijeme ulaska u korablju - to ne znamo. Sve nas navodi na to da će uskoro svugdje biti znaci za uzbunu, no opet- samo dragi Bog zna kako će se stvari razvijati.
  Kardinal Kasper nije više papabile, neki dan je i veliki liberal kardinal Mahony iz Los Angelesa navršio 80 rođendan. Daneels je ispao, a u svibnju odlazi i Lehmann.
  Meni je drago da je i Bertone ispao, a Sodano već u dubokoj starosti - mislim da ova dvojica nisu baš bili ultraliberalni, ali su bili moćni, a nisu podržavali pravovjerje.
  Sada će možda doći do izražaja kardinali tzv. "ratingerovci", premda je i papa Benedikt svašta primao u kardinalski zbor.
  No ide im na ruku da će se tražiti snažna reakcija - koliko je god turbulentan bio ovaj pontifikat. Tražit će se sušta suprotnost.
  Uzmimo da je Sinoda bila jedna od generalnih proba za konklavu: ipak se iskristaliziralo nekoliko snažnih osobnosti u kardinalskom zboru koji - ako su i imali svoje neke stranputice i loše korake - ipak imaju katoličko srce: Burke, Pell, Caffarra samo su neka imena. Njima će se priključiti i Ranjith, Muller i ostali.
  Ostaju Marx i Schonborn - opasan je pogotovo ovaj drugi, ali ni jedan ni drugi nisu veliki operativci kao Kasper, Lehmann, Martini, Daneels, Mahony. Ne ponovilo se!
  Vidjeli smo kako se pozitivno izmijenio kardinal Erdo od jedne sinode do druge. Slična bi situacija mogla biti i s drugim kardinalima iz bivše Austro-Ugarske te iz Istočne Europe. I Bozanić i Puljić koji su izgubili ugled u Vatikanu u ovom pontifikatu mogli bi "ozbiljno" glasovati.
  Čini se da je Tagle novi Wunschkandidat liberala, a možda postoji opet neki spavač....no ovaj put će kardinali biti budniji. Ekipa sa Sinode sada je sigurno "Sveta Mafija" koja neće tako lako dopustiti novoj St Galenškoj da operira. Sada će Dolan i ostali Ameri biti budniji. Ne će im se moći svašta progurati.
  Sljedeća konklava bi zbilja mogla biti veliko iznenađenje Duha Svetoga!
  Molimo se: možda to bude veliki dar 2017. godine, na stotu obljetnicu ukazanja Majke Božje u Fatimi!
  Molimo se da uskoro počne pobjeda njezina Srca - a to će se dogoditi baš posvetom Rusije njezinu Bezgrješnom Srcu koju će učiniti Papa koji vrši svoje veliko poslanje po Srcu Isusovu i Marijinu!

  Kikii

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Dodao bi još i ovo da je Gospa naše utočište, u ovom vremenu posebno, pa i unutrašnjost crkve u Aljmašu ima izgled lađe kojom su se spašavali Aljmašani.
   Lijepo je o Gospi u tom smislu napisao i Božo Barun na stranici Vojske Bezgrešne: "Ona je postala neuništiva lađa spasa u koju je ušao najprije Spasitelj - njezin Sin Isus Krist, a zatim mi - spašenici. Ona danas plovi pod imenom Majke Crkve, kojoj je sam Gospodin obećao da je ni vrata paklena neće nadvladati.

   Božji blagoslov, laik

   Izbriši
 3. Mogao bi se roman napisati koliko je nebuloza natrabunjao cuveni Kikii u ovako malo teksta. Samo cu se osvrnuti na nekoliko:

  Citat: “Je li vrijeme ulaska u korablju - to ne znamo.” Ulaska u koju korablju? Zar korablja nije Crkva Katolicka (bez koje nema spasenja)? Misli li Kikii da i on tek treba da udje?

  Citat: “Ostaju Marx i Schonborn - opasan je pogotovo ovaj drugi.” Kakva je to Crkva kada vjernici treba da strahuju hoce li im za Papu izabrati neskrivenog masona i sodomofila?

  Citat: “Sada će Dolan i ostali Ameri biti budniji.” Po Kikiiu treba vjernici da polazu nade u otvorenog sodomofila, predvodnika sodomitske parade u New Yorku da se ne izabere intruderska nakaza za “Papu”!

  Ako je za Kikiia neskriveni bogohulnik i ne-Katolik - Bergoglio papa onda kuku njemu, jer bi on i Lucifera castio tom titulom, a to nije nemoguce pored kardinalskog zbora koji je izabrao Bergoglia i koji trpi svo ovo zlo koje taj intruder radi da unisti Crkvu Kristovu. Da je samo onaj djavolji sinkreticki video uradak od proslog mjeseca pa bi bilo i previse!

  SP

  OdgovoriIzbriši

Napomena: Kako bi se razlikovali sugovornici, koristite ime ili pseudonim koji možete dodati i na kraju komentara.
Mišljenja čitatelja nisu nužno stavovi autora bloga. Iskazi koji su suprotni Tradiciji ili oni komentari koji je namjeravaju izrugivati neće se objavljivati. Komentari koji promiču nekatoličku duhovnost i potenciraju nepriznate objave i ukazanja, a koje su dogmatski dvojbene, neće se prikazivati na blogu Traditio Ecclesiae (http://tradikatolik.blogspot.com/)