četvrtak, 31. ožujka 2016.

Jean Ousset: ,,Infiltracija, a ne frontalni napad"
,,Revolucija u Crkvi permanentna je revolucija", izjavit će Maleni Tigar, član talijanske lože Alta Vendita, koji je uostalom autor obrasca koji će koristiti Trocki stodeset godina kasnije da izrazi svoj marksistički ideal Revolucije. Zna se jako dobro da se Alta Vendita u borbi protiv Rimske Crkve specijalizirala u pokušajima da je oslabi iznutra. ,,Italija je puna vjerskih bratovština i pokornika različitih boja - govorio je Maleni Tigar; ne bojte se ubaciti nekoga od naših u ta stada puna glupe pobožnosti: neka naši pažljivo proučavaju osobe tih bratovština i vidjet ćete da, malo pomalo, neće izostati žetva... Okupite vaše skupine, i skupine neznalica, na jednom ili na drugom mjestu, čak i u kapelicama i sakristijama, stavite ih pod vodstvo kreposna, ugledna svećenika koji je pak lakovjeran i kojeg je lako zavarati; ubrizgajte otrov u odabrana srca, ubrizgajte ga u malenim dozama, a potom, kao da je slučajno, ostavite ostalo razboru; prestrašit ćete se vašeg uspjeha" (Pismo Malog Tigra članovima Alte Vendite Torina 18. 1. 1822. koje je citirao Crétineau-Joly, L'Eglise romaine en face de la Revolution, T. II, str. 120). Naređenja Stalnom nalogu Vrhovne Vendite čak su pozivale da se cilja uviše. ,,Naš je konačni cilj - može se u njoj pročitati - cilj Voltairea i Francuske revolucije: konačno uništenje kršćanstva i čak i kršćanske misli. Papa, tko god on bio, nikada neće pristupiti tajnim društvima; na tajnim je društvima učiniti prvi korak prema Crkvi s ciljem da se pobjedi obadvoje. Posao koji ćemo započeti nije stvar dana, mjeseca ili godine: može potrajati dugo godina, možda i stoljeće, ali u našim redovima pada vojnik, ali borba se nastavlja. 

Nećemo pokušavati pridobiti pape za našu stvar, učiniti ih neofitima naših načela, širiteljima naših ideja. To bi bio smiješan san... Ono što trebamo zahtijevati, trebamo tražiti i nadati se, kao što Židovi čekaju Mesiju, jest papa prema našim potrebama. Aleksandar VI., unatoč svim svojim nedjelima, ne bi nam odgovarao jer nikada nije zabludio u vjerskim stvarima. Jedan Klement XIV. Naprotiv, bio bi naš od glave do pete... 

Ne sumnjamo da ćemo dospjeti do vrhovnog zaključenja naših pregnuća, ali kada? I kako? 

Pa dobro, da bismo osigurali Papu traženih osobina, ponajprije je potrebno pripremiti mu naraštaj dostojan sna za kojim čeznemo. Ostavite postrance starce i odraslu dob i okrenite se mladeži i, ako je moguće, djeci. S njima nikada ne rabite riječi bezboštva ili nečistoće. Morate nastupati s izgledom ozbiljna i moralna čovjeka. Kada vaš ugled bude siguran u kolegijima, u školama, na sveučilištima i u bogoslovijama; kada jedanput zadobijete povjerenje profesora i studenata, trudite se da, osobito oni koji se upisuju u kleričku vojsku, traže razgovor s vama. Za nekoliko godina ovaj će mladi kler zauzeti odgovorna mjesta: vladat će, upravljat će, sudit će, sudjelovat će u kraljevim savjetima... Neka kler stupa pod vašim stijegom vjerujući uvijek da stoji pod barjakom Apostolskih Prvaka. Želite li da nestanu posljednji tragovi tirana i ugnjetavača: razapnite mreže kao Šimun Barjona (to jest, Šimun sin Ivanov: sveti Petar); razapnite ih na dnu sakristija, sjemeništa i samostana umjesto na dnu mora: ako djelujete bez naglosti, mi vam jamčimo čudesniji ulov od njegova. Ribar riba uspio je biti ribarom ljudi; vi ćete dovesti prijatelje oko Apostolske Katedre. Imat ćete u svojoj mreži revoluciju s tijarom i pluvijalom (plaštom) koja maršira s križem i crkvenim barjakom; revoluciju kojoj će trebati samo malena žigica da zapali oganj na četiri kraja svijeta". Samo katoličanstvo - pisao je Charles Dollfus grofici d'Agoult - može proždrijeti katoličanstvo; kada mu je jedanput satrta glava...; neman će se raskomadati da proždere samu sebe. Moramo znati čekati i ne pjevati pobjedu prije vremena: ona će doći... (pismo od 11. 8. 1875., citirao Jacques Viet in Daniel Stern: Lettres républicaines du Second Empire. Documents inédites; Edit. du Cedre, rue Mazarine 13, Pariz). 

Broj komentara: 13:

 1. Ovaj dan sam prisustvovao Novus Ordo Misi i primio Euharistiju. Molio sam da mi On da razumijevanje. Mir, ufanje i naklonost Oca Svemogućeg koji sam osjetio ove dane moleći Krunicu Našoj Gospi Pobjede sada je potresen onim što vidim. Nisam smio otići na doktrinski neovlaštenu Misu znajući da je tako. Sve što je humanističko, profano, masonsko i protestantsko sada je pijesak u očima i trn u rebru. Formalno, izvanjski, objektivno gledajući s velikim je nemarom i ravnodušnošću stari svećenik držao misu. I ta antropocentričnost, gozbovanje i nametanje osobe svećenika.
  Časna sestra u ruku prima Tijelo Kristovo. Tragedija. Upozorila nas je Gospa od La Sallete kazna je to Njezina Sina za sve grijehe ovog poroda koji se gomilaju duga stoljeća, za mlakost, za ne-svetkovanje Dana Gospodnjeg, za izgovaranje Imena uzalud. Sada sve juri, sve kulminira, sve se ubrzava. Krist gleda svoje ovčice, sada su bez pastira. Božji mlin gnjeva i pravde okreće se, našim okom sporo se čini ali dosljedno! Što više budu mlaki crkveni oci vikali 'milosrđe i ekumenizam!' zanemarujući pokoru, Strah Božji, rugajući se Božjoj Pravdi to više Gnjeva se puni kalež. Pogledajte kaznu koja zapada Hrvatski narod. Šešeljeva oslobađajuća presuda. Grijeh je uzrok svih nedaća Crkve.

  Bl. Anne Catherine Emmerich je rekla da bi jedan prinos Žrtve onako vrijedno i revno kako su to činili prvi apostoli odagnao nepravde i zla koja muče Crkvu. Rekla je i da je vidjela Rim, Apostolski Rim, kojeg od crnih pogana dijeli duboki jarak, tada su Rimljani počeli bacati u jarak sve relikvije, svete spise, kipove, svete slike svu svetu baštinu Vječnog Rima dok jarak nije bio ispunjen do vrha. Pogani su onda svake vrste prešli, gazeći nogama po svetim relikvijama, jarak i ušli u Rim.

  Pitanja:
  Da li je to smrtni grijeh? Mogu li se ispovjediti bez prigovora ispovjednika?
  Da li je raspelo koje prikazuje Krista s rukama gotovo potpuno vertikalno prema gore heretično/blasfemno?

  BDM O.P.N.

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Dragi i poštovani brate u Kristu! Moj savjet ti je da potražiš p.Marka Tilošanca, izvanrednog svećenika i kod njega se ispovijedaš. Ne dopusti da ti duša trpi i da zavaravajući se i slušajući savjete liberalnih i modernih laika, teologa ili svećenika propadneš. Po tvojem komentaru kao da naslućujem da si došao do dogmatske bule pape Pia V Qui Primum i u pogledu toga si u pravu. Nova Misa je pod prokletstvom. Crkva je kroz povijest osudila angažiranje laika u smislu čitača, izvanrednog djelitelja Pričesti i primanje Pričesti na ruke... Postoje tekstovi u knjigama Pučka dogmatika i Zašto ljubim Crkvu svoju koji o tome govore. Nikada u povijesti do 2VK u crkvi nije nitko mogao biti čitač nego onaj koji se priprema za svećenika, a što danas još možeš vidjeti i kod grkokatolika. Stoga ako si iz Zagreba preporučam da dođeš na Liturgiju kod njih.
   Bb bio sa tobom!
   JMS

   Izbriši
 2. Dok gledaš tako na stanje stvari život prolazi . Nije sve ni u tradiciji. Angažiraj se u svojoj župi kao čitač ili izvanredni djeljitelj, kupi npr. novu bibliju za mlade, otiđi na Uskrsfest ili u kino pogledati film o papaFranji ... Robelar

  OdgovoriIzbriši
 3. Doslovno koga briga za sve to što ste naveli. Sarkastično je pretpostavljam.
  Život prolazi. Pa i neka više, dosta mi ga je, mrzim ovaj svijet ništa dobro ne može se pronaći osim ispraznosti do ispraznosti. Doba svetaca i svetica je završilo, doba degenerizma je u punom jeku.

  Htio sam silno započeti pobožnost 5 prvih subota. Pokušao sam se ispovijediti na što se je fratar ponasao vise poput psihologa i socijalnog radnika nego Bozjeg covjeka Vjere. Propitivao me svjetovne tehnikalije i jos dodao, nemoj suditi ljude ni crkvu i nemoj se tako Boga bojati, dok je znatizeljno buljio direktno u mene kroz rešetku. Obeshrabrujuce i ponižavajuće.

  Onda zaista ništa više nije za osudu i sve je dozvoljeno. Više nije pitanje što je Doktrina nego bitno da se nikoga ne uvrijedi.

  Možda bolje da sam se Elton Johnu ispovijedio...

  "Watch and pray!watch and pray! 15 Mysteries every day."
  BDM OPN

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. sveci i svetice i danas žive i život je lijep, ali zahtjevan... Ne gubi nadu... Svjetlo je na kraju tunela..

   Izbriši
 4. Otiđi u ponedjeljak iza Crkve Svetog Jeronima (Maksimir) u 19h , skroz mala dvorana lijevo . Traži don Vjeku ili sestru Jozefinu. Molitvena zajednica Srca Isusova i Marijina. Pazi , pararelno u Crkvi karizmatičari imaju svoj susret . Ti otiđi iza u malu dvoranu. Možeš tražiti blagoslov, molitvu, razgovor, ispovjed, bolesničko , ili samo ostati u molitvi sa njima. Tu se prema obavljanju prvih petaka i subota pristupa najozbilnije i do sada sve što sam vidio,( koliko to sada može biti), najbliže je tradiciji. Tražite i naći ćete , kucajte i otvorit će vam se , molite i primit ćete. Robelar

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Valja napomenuti da se sakrament bolesničkog pomazanja zove i 'posljednja pomast' i da ga mogu primiti samo oni koji su zbog bolesti u životnoj opasnosti... a ne oni koji se 'osjećaju bolesnima'. Nažalost modernizam danas podmeće svakakva kukavičja jaja i zato se trebamo držati tradicije, a ne ići modernistima.

   Hubert

   Izbriši
 5. Tko si ti da određuješ dal je netko bolestan i u tjelesnoj ili psihičkoj smrtnoj opasnosti? Dok dođe svećenik bratstva opet za koji mjesec te nas ispovijedi ili pomaže , možemo svi završiti u paklu. Robelar

  OdgovoriIzbriši
 6. Molim Vas izbrišite/editirajte moj komentar koji se tiče ispovijedi i dotičnog ispovijednika.
  Kajem se ogovaranja Božjeg čovjeka. (Ne)Prikažite ovaj komentar po Vašoj volji.

  BDM OPN

  OdgovoriIzbriši
 7. Ne određujem to ja, nego je to nauk Katoličke crkve koji je svaki svećenik dužan primjenjivati. Do pokoncilskih novotarija nikome nije padalo na pamet iznositi takve tvrdnje da se ovaj sakrament može tražiti poput ispovijedi ili blagoslova, kadgod netko to poželi.

  Hubert

  OdgovoriIzbriši
 8. Crkva još od Ivana XXIII , za kojeg je praktički potvrđeno da je bio mason (židovi su za njega tvrdili da je "njihov") i koji je izabrao ime po crkveno povijesno priznatom antipapi 15. stoljeća, prestaje ličiti na sebe.

  NOM crkva ima svoje junake, ima svoju liturgiju, ima svoju arhitekturu, ima svoje humanističke doktrine, ima svoj poredak autoriteta (federalizacija), ima "biskupa Rima", ima svoj nalog (prehranvanje materijalnih tjelesnih potreba, ne obraćenje duša za vječnost), bavi se slavljenjem "zajedništva","tolerancije" i izgradnjom "mira na Zemlji" a ne veličanjem Svetog Trojstva (Ad majorem Dei gloriam).
  Ako Rimska Crkva padne, ni svijet nije daleko.
  Bliži se stota obljetnica Gospe od Krunice, Fatimske.

  BDM OPN

  OdgovoriIzbriši
 9. Moja je žena imala moždani udar. Primila je sakramenat bolesničkog pomazanja i stanje joj se hvala Bogu normaliziralo. Primila ga je od NO svećenika, kao i ispovjed i pričest.Da je čekala da primi posljednju pomast i dođe svećenik bratstva još bi čekala. Robelar

  OdgovoriIzbriši
 10. Dragi Robelar, nije li moždani udar stanje opasno po život? Čini mi se da se ti i Hubert poklapate u mišljenjima jer on koliko razumijem upravo i piše o takvim slučajevima. Znam da je teško i razumijem Vas no ja bih zaključila da se Vi poklapate u mišljenjima... Drago mi je da je supruga bolje.. Ispovijed je ista kod svih svećenika unutar katoličke crkve koja zadovoljava uvjete formu, materiju i nakanu... Isus je prisutan u Hostiji jednako u TLM kao i u Novoj Misi ako su zadovoljene forma, materija i nakana samo što vjerujem da i sami opažate da se u Novoj Misi događa svetogrđe i ne znam koliko ste upućeni u dogmatiku, bulu pape Pia V Quo primum i Tridentski nauk koji anatemom osuđuje Novu Misu... Vjerujem da vam je poznato što to znači. Stoga pozivam Vas i radovala bih se da Vas ponovno vidim i da zajedno stojimo ispod križa Gospodnjeg u TLM jer još vjerujem i nadam se da Vam je stalo i da razumijete situaciju trenutnu. Molimo se zajedno i vjerujmo i providjet će dragi Bog da ćemo imati redovno sv.Misu, TLM vrlo ubrzo. Bog sa Vama! Ne gubite nadu i molim Vas da se ne zatvarate... Vaša koju ste sreli na veliki četvrtak i u troje smo porazgovarali na putu iz NSK prema Fini... Bog Vas blagoslovio! Razboritost i strpljivost su ravnateljice svih kreposti...
  JMS

  OdgovoriIzbriši

Napomena: Kako bi se razlikovali sugovornici, koristite ime ili pseudonim koji možete dodati i na kraju komentara.
Mišljenja čitatelja nisu nužno stavovi autora bloga. Iskazi koji su suprotni Tradiciji ili oni komentari koji je namjeravaju izrugivati neće se objavljivati. Komentari koji promiču nekatoličku duhovnost i potenciraju nepriznate objave i ukazanja, a koje su dogmatski dvojbene, neće se prikazivati na blogu Traditio Ecclesiae (http://tradikatolik.blogspot.com/)