četvrtak, 17. ožujka 2016.

Raspored svetih Misa u vazmenom vremenu
Svećeničko bratstvo sv. Pija X. 
održat će svete Mise 
prema sljedećem rasporedu 

3. travnja (Bijela nedjelja): 
- Zagreb (Češki narodni dom, Šubićeva 20) u 10 h 
- Split (Hotel Dujam, Velebitska 27) u 18 h 

8. travnja (petak nakon Bijele nedjelje): 
- Rijeka (Hotel Bonavia, Dolac 4) u 18 h 


U nedjelju, 1. svibnja (svetkovina sv. Josipa radnika), Hrvatsku će posjetiti skupina bogoslova iz Bogoslovije Presvetog Srca Isusovog  u Zaitzkofenu (Njemačka). 

Tom prigodom služit će se: 


Svečana (trojna) sveta Misa
u Zagrebu (Češki narodni dom) u 10 h 

Broj komentara: 8:

 1. A što je sa Uskrsnom ispovjedi , Velikim tjednom, Uskršnjim bdijenjem, Uskršnjim ponedeljkom ??? Gdje da to obavimo ??? Čekaj magare dok trava izraste. Robelar

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Možeš sve kod Grkokatolika

   Izbriši
  2. Neka magare ne trči pred rudo - sve ima svoje vrijeme i tempo. Duhovni sinovi nadbiskupa Lefebrea sigurno dobro znaju kako se apostolski djeluje i ne trebaju im ničije mudrolije. Ako je obitelj biskupa Athanasius Schneidera mogla sačuvati vjeru u Sibiru kamo je svećenik dolazio jednom u nekoliko godina, onda mogu i današnji katolici bez da idu na protestantizirani novi obred. Nigdje ne piše da moramo ići na protestantiziranu misu, dapače dobit ćemo sasvim dovoljno milosti ako činimo ono što možemo bez da ulazimo u trule kompromise jer će Bog svakome dati onoliko milosti koliko mu je potrebno da ostvari svoj vječni cilj.

   Hubert

   Izbriši
  3. Magare ne trči pred rudo nego hoće donijeti pravog Isusa svim ljudima. Zašto bi Duhovni sinovi nadbiskupa Lefebvrea bili zaštićeni i izuzeti od svake kritike ili pohvale ? Ili je to pravo pridržano samo NO svećenicima. Konkretnu potrebu za najveći katolički blagdan ne možeš nazivati mudrolijom. Robelar

   Izbriši
  4. Ako ste Vi pametniji od njih, onda osnujte sami jedno novo svećeničko bratstvo (kao što su već takvi slični učinili) pa sami šaljite svećenike svugdje gdje se netko sjeti pametovati kako mu fali tradicionalna misa, a ide na protestantizirani obred.

   Hubert

   Izbriši
  5. Huberte,u nedostatku argumenata postaješ razdražljiv i gubiš mir, što nikako nije odlika jednog pravog tradicionaliste. Na jednom drugom mjestu tvrdiš da je NO misa valjana i da to ne smijemo dovoditi u sumnju.Ovdje meni spočitavaš to što meni fali tradicionalna misa, pa idem na protestantiziranu koju tamo braniš. Nisi odgovorio na pitanje koje sam ti postavio u vezi kritika i pohvala svećenika FSSPXa nego u manirima najvećih modernista kad vide da su u krivu , napadaju. Ako me Gospodin pozove da osnujem novo svećeničko bratstvo trudit ću se da ga s Njegovom pomoću i osnujem. Ali sigurno nebi ostavio vjernike u položaju da ne mogu izvršiti prvu i petu zapovijed crkvenu , a kasnije im to nabijao na nos kao teški grijeh.No , pošto smo u godini milosrđa , možeš sve to ispovijediti poslije Uskrsa kad dođe svećenik bratstva . A ja ću i dalje pametovati kako mi fali tradicionalna misa , i svetkovati zapovijedane blagdane, slušati pobožno svetu misu u nedjelju i zapovijedane blagdane, svake se godine najmanje jedanput ispovijediti i o Uskrsu pričestiti na protestantiziranom obredu jer nemamo drugi. Robelar

   Izbriši
  6. Robelare, javno neutemeljeno kritiziranje, spočitavanje i mrmljanje sigurno nisu oznake nutarnjeg mira. Svećenici Bratstva sigurno ne sjede prekriženih ruku, nego djeluju svugdje gdje mogu radi širenja Kristovog kraljevstva. Oni bi zacijelo otvorili kapelicu u svakom selu da mogu, ali nemaju milijun svećenika da bi to bilo ostvarivo. Odgovor zašto se zasad češće ne služe Mise i kada će se češće služiti dobit ćete najbolje ako pitate osobno njihovog svećenika ili se obratite poglavarima koji o tome odlučuju. Ako ih niste pitali, nije nimalo pošteno ni kršćanski da ih prozivate. Crkvena zapovijed o svetkovanju nedjelje treba se ispuniti kada je to moguće. Ona obvezuje kada imamo dostupan katolički obred na koji možemo ići. Kada nemamo to dostupno, onda nismo obvezni ići na Misu - vrlo jednostavno. Obitelj biskupa Schneidera nije mogla ići na Misu kada nije bilo nigdje svećenika u blizini. Tako ni mi nismo obvezni ići na protestantizirani obred jer on ne zadovoljava uvjete jednog katoličkog obreda kojim se ispunjuje nedjeljna obveza. Bratstvo o tome ima sasvim jasan stav i ako Vam što nije jasno, upitajte njihove svećenike koji će Vam to pojasniti. Samim time što je jedna Misa valjana, ne znači da je Bogu ugodna. I u pravoslavnim crkvama služe se valjane misne žrtve, ali one nisu Bogu ugodne jer se služe izvan krila Katoličke crkve i ne smijemo na njih ići. Nitko ozbiljan neće reći da su katolici u Grčkoj ili Rusiji obvezni ići na pravoslavnu liturgiju ako nema u blizini katoličke. Isto tako vjernici ne bi trebali ići na protestantizirani novi obred kojim dovode svoju vjeru i moral u opasnost.

   Hubert

   Izbriši
 2. Nastojati ću prisustvovati 8.4. To mi je jedina prilika u bližoj budućnosti.

  OdgovoriIzbriši

Napomena: Kako bi se razlikovali sugovornici, koristite ime ili pseudonim koji možete dodati i na kraju komentara.
Mišljenja čitatelja nisu nužno stavovi autora bloga. Iskazi koji su suprotni Tradiciji ili oni komentari koji je namjeravaju izrugivati neće se objavljivati. Komentari koji promiču nekatoličku duhovnost i potenciraju nepriznate objave i ukazanja, a koje su dogmatski dvojbene, neće se prikazivati na blogu Traditio Ecclesiae (http://tradikatolik.blogspot.com/)