utorak, 20. rujna 2016.

Crveni fratar protiv Stepinca


"Nagrada za mir i vjersku toleranciju"


Bl. Alojzije kardinal Stepinac protiv crvenog 'fratra' i njegovih marksističkih drugova:

,,Ako je, naime, cilj komunizma svijet bez Boga i Crkve i od toga ne odstupa ni za dlaku prema izjavama svojih prvaka, kao što smo vidjeli, onda je jasno kao sunce svakom čovjeku zdrave pameti da osnivanjem takvih i sličnih udruženja komunizam ni najmanje ne želi pomoću tih udruženja ostvariti sigurnije i lakše svoj plan. On je osnovao u Kini takozvanu Kinesku Katoličku crkvu. U Mađarskoj je osnovao udruženje 'Svećenika prijatelja mira'. U Jugoslaviji ĆMD [Ćirilo-metodsko društvo] kao svećeničko udruženje. U Poljskoj pod drugim imenom. U Čehoslovačkoj opet pod drugim, ali sva ta udruženja, zvala se kako mu drago imadu samo jedan cilj: potkopati najprije disciplinu Crkve. Posvaditi takozvani niži i viši kler, zavaditi biskupe među njima, zavaditi župnike među njima, zavaditi episkopat pojedinih zemalja sa Svetom Stolicom, ubiti svaki kredit svećenika kod vjernika, kad vide da je svećenik najuže povezan sa UDB-om i njezini automobili staju pred župnim uredom i on se vozika s njima, i prima plaću od njih. 

Kad se potkopa crkvena disciplina, onda je lagan posao dalje, koji ima da dovede do indiferentizma, ovaj pak do formalne apostazije [otpadništva] od Boga i Crkve. To je svrha i cilj tih udruženja, jer vođe komunizma nisu ludi, da ne bi vidjeli, da se ne može glavom kroz zid, to jest da se ne može naprečac uništiti vjeru i Crkvu. 

Ne vrijedi li ovdje onda da sudjeluje na sotoninom djelu svaki onaj koji se učlani u ĆMD? Nije važno koji cilj imadu pred očima svećenici, članovi udruženja, nego je važno koji cilj imadu osnivači i naredbodavci, a to je KP ili UDBA. Njezin pak cilj je samo jedan jedini, kao što smo rekli: pomoću tih udruženja zavarati na neko vrijeme vjernike, razbiti unutarnju snagu Crkve i doći tako lakše do konačnog cilja, uništenje svake vjere i Crkve, u prvom redu Katoličke crkve." 

Progresistički i u mnogim reakcijama kontroverzni fra Marko Oršolić bio je visokopozicionirani član osuđenoga svećeničkog društva "Dobri Pastir", što se može provjeriti na internet stranici u profesionalnom opusu ovoga crvenoga subverzivnog ,,spisatelja Bosne Srebrene"

Pod okriljem "Dobrog Pastira" fra Oršolić je tiskao mnoge radove koje je začinio svojim teološkim progresizmom i kulturnim marksizmom: 

- Blochova "Topla struja u Marksizmu", 1968. 
- "Horkheimerova kritička teorija", 1973. 
- "Reinterpretirani Rousseau", 1973. 
- "Političko-socijalni korijeni ateizma", Nova et vetera, 1980; Svijet, 1982), itd.

Oršolićeva izdanja bila bi stavljena na popis zabranjenih knjiga, nekima poznat kao Index Librorum Prohibitorum, da on nije ukinut 1966. godine. Negdašnji prefekt Sv. Officija kardinal Ottaviani, netom je prije ukinuća Indexa izjavio: ,,Index čuva svoju moralnu snagu, u onoj mjeri po kojoj poučava savjesti vjernika, jer budući da to od nas zahtijeva prirodni zakon, štiti [vjernika] od spisa koji bi mogli vjeru dovesti u opasnost."

Mnogi Oršolićevi radovi koji su ga lansirali u visoke progresističke krugove (ili kružoke) u Sarajevu i šire, te ured na Obali pored rijeke Miljacke iz vremena Jugoslavije, u kojemu je primao svoje političke istomišljenike po službenoj i neslužbenoj dužnosti, dovoljno otkriva lik i nedjelo crvenoga fratra i njegovo daljnje otvaranje u eri lijevo profiliranog Bergoglia. 

Opomene i osude komunizma i njegovih sofisticiranih suvremenih inačica koje potencira crveni fratar od strane svetoga kardinala i mučenika Alojzija Stepinca, potvrđuju malignu prirodu ideologije koju je Katolička Crkva mnogo puta strogo osudila prije nego se marksizam zaogrnuo u religijsko ruho Drugog vatikanskog sabora.

2 komentara:

 1. Onima koji i dalje sumnjivo gledaju na očevidni veliki utjecaj sotonskog izuma komunizma u borbi protiv Svete Crkve Kristove, sve od početka 20. a u 21. stoljeću u udarnoj fazi, preporučam za pročitati ovaj članak na 1P5:

  "Lay Eucharistic Ministers: A Communist Connection?"
  http://www.onepeterfive.com/lay-eucharistic-ministers-a-communist-connection/?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+Onepeterfive+%28OnePeterFive%29
  JbD

  OdgovoriIzbriši
 2. Više od 50% svećenika u BiH su bili članovi udruženja "Dobri pastir".
  Žalosno, ali istinito.

  Antiliberal

  OdgovoriIzbriši

Napomena: Kako bi se razlikovali sugovornici, koristite ime ili pseudonim koji možete dodati i na kraju komentara.
Mišljenja čitatelja nisu nužno stavovi autora bloga. Iskazi koji su suprotni Tradiciji ili oni komentari koji je namjeravaju izrugivati neće se objavljivati. Komentari koji promiču nekatoličku duhovnost i potenciraju nepriznate objave i ukazanja, a koje su dogmatski dvojbene, neće se prikazivati na blogu Traditio Ecclesiae (http://tradikatolik.blogspot.com/)