nedjelja, 11. rujna 2016.

Demokratske poteškoće
Katolička Crkva je s božanskim pravom osudila sve oblike demokracije. Nije potrebno filozofirati praveći raščlambe. Dovoljno je okrenuti se oko sebe i vidjeti njezine pogubne devijacije kojima smo svakodnevno pogođeni. 

Danas su ,,izbori" za nove poslanike u 'Hrvatski [državni] sabor' koji se svednevice ulizuje bezbožnim partitokratima i mediokritetima iz Bruxellesa, a poznato je da oni nisu birani ,,demokratskim" putem. Ulaskom Hrvatske u Eugeničku, pardon Europsku uniju, politički neuk hrvatski narod je napravio kobnu pogrješku koja se samo uz Božju Providnost može otkloniti. 

Nije sve izgubljeno bez obzira što je DIP (Državno Izborno Povjerenstvo) i ostatak aparata koji je zadužen za izborni proces, nadgledanje i prebrojavanje glasova, uhljebio vojsku poslušnika koji su članovi SDP-a i njemu srodnih partnerskih stranaka. Bez obzira na namještanje izbora s pomoću računalnog sustava i drugim kriminalnim taktikama u režiji SDP-a i HDZ-a - čija je stranačka bipolarizacija smišljeni projekat po sustavu lažne opozicije, a koji je skrojen u zapadnim protestantskim centrima političke moći - treba uzeti u obzir činjenicu da se pojavilo nekoliko kandidata iz stranaka desne provenijencije koji su nam privukli pažnju. Neki od njih imaju reputaciju nehinjena domoljublja i biografiju vrijednu poštovanja. 

Meni je osobno general Željko Glasnović jedna takva persona koja ima potencijala da uz dobre savjetnike zaustavi pogubne procese koji već šesnaest godina uništavaju hrvatski narod i njegovu državu za koju si izginuli mnogi branitelji i nemalo je Hrvata i Hrvatica doživjelo strašna stradanja u Domovinskom ratu. 

Drago mi je što sam pridonio kršenju izborne šutnje! :) 

Uz Božju pomoć je sve moguće i ništa nije izgubljeno ako smo otvoreni za Njegovu Providnost. Potrebno je izaći na izbore i glasovati samo za one stranke i programe koji nisu antikatoličke orijentacije kako bismo drugove i drugarice lustrirali i kaznili na jedini trenutno dostupan način - izborima! 

Nikada nije bilo vrijeme za malodušnost i rezignaciju. Malim se koracima sve obnavlja u Kristu.2 komentara:

 1. Isposlova Mojsije u ono vrijeme kod Gospodina veliko spasenje za svoj narod, a po svojoj čvrstoj, velikoj vjeri i odanosti Gospodinu Bogu. Inače je moglo pa i trebalo biti potpuno drugačije. U prvom današnjem nedjeljnom čitanju to jasno i čusmo:
  - ’Ovo je bog tvoj, Izraele, koji te izveo iz zemlje egipatske!’ Dobro vidim«, reče dalje Gospodin Mojsiju, »da je ovaj narod tvrde šije. Pusti sada neka se gnjev moj na njih raspali da ih istrijebim, a od tebe ću učiniti velik narod.«

  Narod bezumni, pa još tvrde šije, i dakako oholi,... Što si samo misle svi oni koji Boga izdadoše i misle da mogu bilo što bez Boga ostvariti (a kamo li sve)!?
  Evo čovjek od prije dva i pol milenija bolje je znao, nego mnogi pametnjakovići nazovi političari poslije njega, a posebice danas. Isprazni mozgovi! Okrečeni zidovi! Izbjeljeni grobovi! Uz gorušično zrno vjere, i samo par stanica mozga, mogli bi biti primjerni ljudi, vjernici, državnici, vođe,... Ali mnogi nemaju kada ni pomisliti na Boga i bližnjega na ONAJ NAČIN kako nas tome sam Stvoritelj jednostavnim jezikom poučava.

  Mislim da je potrebno pod hitno poraditi na osnivanju stranke pod imenom recimo: "Katolička Hrvatska Stranka". Te onda vidjeti tko gdje i komu stvarno i pripada.
  Odrednice stranke? Lako i jednostavno. Nasljedovati Krista! U ovom zemaljskom životu dakle po katoličkoj vjeri i katoličkoj tradiciji, a prvenstveno i sa glavnom nakanom da duše svih (građana države Hrvatske) dospiju kroz ovaj život u vječnu Domovinu.
  Dakle -"Katolička Hrvatska Stranka".
  Ne -"Hrvatska Katolička stranka".
  Domoljublje je dobro, lijepo i korisno. Kao i bratoljublje, pa čak i sebeljublje. No jedino ako je uvijek i čvrsto protkano pravim kršćanskim Bogoljubljem.
  Veri

  OdgovoriIzbriši
 2. Samo da nadodam, jer valjda nije sve moglo stati, ovo "Veri..." na kraju je trebalo biti:
  Veritas et Gratia
  JbD

  OdgovoriIzbriši

Napomena: Kako bi se razlikovali sugovornici, koristite ime ili pseudonim koji možete dodati i na kraju komentara.
Mišljenja čitatelja nisu nužno stavovi autora bloga. Iskazi koji su suprotni Tradiciji ili oni komentari koji je namjeravaju izrugivati neće se objavljivati. Komentari koji promiču nekatoličku duhovnost i potenciraju nepriznate objave i ukazanja, a koje su dogmatski dvojbene, neće se prikazivati na blogu Traditio Ecclesiae (http://tradikatolik.blogspot.com/)