četvrtak, 8. rujna 2016.

Linija manjeg otpora
U novoj Crkvi sladunjavih osjećaja koja se prije pola stoljeća odrekla objektivne božanske istine u zamjenu za filozofiju subjektivizma koja proizlazi iz nove teologije, postupno je preobrazila novi naraštaj s pomoću iskrivljene poslušnosti i drugim instrumentima u anarhične katolike kojima je vjerska i egzistencijalna prosudba koncipirana subjektivizmom i bolesnim duhovnim reakcijama koje se aktiviraju po potrebi. 

Zbog tako krivo usađenih načela imamo sve kaotičniju svakodnevicu zahvaljujući onima od kojih se to ne bi očekivalo, a njihove reakcije pokazuju Megakoncil u praksi:  ,,Tko sam ja da sudim?", ,,Ne sudi da ti ne bude suđeno!", ,,Bog sve ljubi i svi se spašavaju", ,,Sve su religije od Boga", ,,Što će nam katolička država kada već imamo dobre zakone", ,,Neće meni Crkva zabranjivati kontracepciju", ,,On nije lažljivac, samo malčice relativizira istinu", ,,Post je za svece a ne za normalne ljude", ,,Previše joj molitve udarilo u glavu", ,,Baš je glup! Svi kradu na poslu a on glumi poštenjačinu", ,,Ovo su novi Duhovi. Nikada nismo imali više svetaca kao danas. Idite karizmaticima. Samo oni vas mogu odvesti Isusu", ,,Praviš se veći papa i od samoga Pape", ,,Mi smo slavili Boga plešući kolo u crkvi", ,,Većina je u pravu jer su dvije ili puno više glava pametnije od pojedinca", i tako unedogled. 

Katolici koji su izgubili sigurno uporište ili ga nikada nisu imali, prepušteni su bujici subjektivizma koja ih nezaustavljivo izručuje njegovim promicateljima. Današnji pastiri duša trude se maknuti svaku mogućnost koja otkriva stupice i nudi rješenje koje postoji od početka Crkve, kako bi izbjegli poziv da poput svjetionika u maglama koncilskih reforma postanu putokazom zalutalim ovcama. 

Upravo je simptomatična izjava ,,Tko sam ja da mu sudim?" Ili zar ne znate da će sveti suditi svijet? (1. Kor 6, 2) - potvrda ili dijagnoza koja pokazuje koliko su ovce bolesne jer su bile izložene pokusima prijašnjih pastira koji su išli linijom manjeg otpora u odnosu prema liberalnim strujama. Riječ je o dugom procesu koji je kulminirao Franjinim dolaskom. Franjinu su koncepciju "milosrđa" na svojoj koži bolno osjetili poznati katolički intelektualci koji se nisu slagali s njegovim "Bogom iznenađenja"kao i neki konzervativniji kardinali, biskupi, svećenici, franjevci i franjevke Bezgrješne, laici. 

Duh izričito govori da će u posljednja vremena neki otpasti od vjere i prikloniti se prijevarnim duhovima i zloduhovskim naucima. (1. Timoteju 4, 1) Kako bi se bolesne ovce izliječile i iskorijenila pandemija otpadništva, jedini lijek je serum koji Katolička Crkva oduvijek posjeduje: Duh Istine koji je u njezinu nauku, tradicionalnoj liturgiji i sakramentima. 

2 komentara:

 1. I dođe mi Riječ Gospodnja :
  ,, Biblija i Božiji nauk nemaju amandmana ni aneksa. " ( 06.09.16)
  Robelar

  OdgovoriIzbriši
 2. Izvrstan članak!
  JM

  OdgovoriIzbriši

Napomena: Kako bi se razlikovali sugovornici, koristite ime ili pseudonim koji možete dodati i na kraju komentara.
Mišljenja čitatelja nisu nužno stavovi autora bloga. Iskazi koji su suprotni Tradiciji ili oni komentari koji je namjeravaju izrugivati neće se objavljivati. Komentari koji promiču nekatoličku duhovnost i potenciraju nepriznate objave i ukazanja, a koje su dogmatski dvojbene, neće se prikazivati na blogu Traditio Ecclesiae (http://tradikatolik.blogspot.com/)