subota, 22. listopada 2016.

Blažena Djevica Marija - Sigurno Utočište grješnika, Pobjednica i Zatornica đavla i krivovjerja
Jedan dominikanac iz filipinske provincije od poglavara je dobio zaduženje da 1951. kao misionar pođe na otoke Babayanes. 

Spletom okolnosti posljednji misionar na tim otocima je bio prije sto godina. Bio je to neki njegov subrat. Kada je ostavljao misiju rekao je vjernicima: ,,Ako dođe netko k vama i kaže da je Božji poslužitelj prave vjere, primite ga samo ako bude imao krunicu"

Kada su domoroci, sto godina nakon toga vidjeli da dolazi misionar, prvo su promatrali da li nosi krunicu. Kada su primijetili da je nosi o boku presretni su ga prihvatili. Misionar je ostao začuđen kada je vidio da su redovito krstili djecu i da su poznavali dobro glavna otajstva vjere. Kako je to moguće, pitao je sam sebe? 

Među njima su uvijek određivali nekoga tko bi prevodio nedjeljne susrete i molio Krunicu. Narod je uvijek molio samo Krunicu i to je bilo dovoljno za očuvanje temelja katoličke vjere. 

(Iz pisma jednog provincijala svim redovnicima od 29. listopada 1972. Primjer je citiran iz knjige Rilanciamo li rosario, ED Napulj 1973, str 302.).

Broj komentara: 7:

 1. Blažena Djevica Marija je posrednica svih milosti i puk to zna, zato joj sa utječe za zagovor (kako je i rečeno)

  Božji blagoslov, laik (iz puka):)

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Da, istina!

   Blažena Djevica Marija je četvrta osoba u vječnoj hijerarhiji, odmah do Presvetog Trojstva. Utjelovljenjem Gospodinovim postala je i ostaje zauvijek neokaljano i najsvetije Božje Svetohranište i posljednji bedem sigurnosti i spasenja za izabrani katolički narod.

   Božji Vam blagoslov i posebni zagovor Blažene Djevice Marije!

   Izbriši
  2. Ono istinsko što nas čini katolicima u sadašnjoj vidljivoj crkvi je da se ponegdje još moli Sveta krunica. Kad to prestane i zamre bit ćemo poput ostalih koji su otpali. To nas još čini drukčijima od njih. Koliki taj sveti predmet danas nose oko vrata ili u autu samo kao suvenir i svakim danom sve manje je molitelja. Koliki se boje Mariju nazvati Majkom Božjom da ne bi uvrjedili već otpale. A to nas baš još čini Njezinom djecom.
   MAJKA BOŽJA
   Zašto je Marija Majka Božja?
   Zato jer je rodila Isusa, Boga Koji Spašava.
   Zašto je Marija Majka Božja?
   Zato jer je rodila Isusa Boga.
   Zašto je Marija Majka Božja?
   Zato jer je Isus Bog, jednak Ocu i Duhu Svetom.
   Zašto je Marija Majka Božja?
   Zato jer je Bog tako htio. Amen
   Robelar

   Izbriši
 2. MAJKA MI JE KRALJICA
  Moja je Majka Kraljica okrunjena na Nebu. Sva blista Njena čistoća i čednost. Moja je Mati na Dvoru Božjem i u srcu mome kraljuje. Majko trebam Tvoj zagovor kod Oca i Sina i kod Duha Zaručnika Tvog. Majko , učini za svog sina koji je još ovdje u borbi na zemlji, da ne otpadne i propadne.Da se ne izgubim. Majko potreban sam Tvoje blizine i Tvoje miline. Očuvaj me od onoga koji me mrzi. O Majko za Tvoje se skute svojim grešnim rukama držim. Oprosti što sam prljav, očisti me. Daj da Te slušam i čujem Tvoj glas. Majko, u Tvoje se ruke predajem pa što bude. Jer u Tvojim sam rukama siguran i sačuvan Amen.
  Robelar21.08.13.

  OdgovoriIzbriši
 3. Sveti Pavao Miki i njegova subraća 1597. vođeni svetim François Xavierom u Japanu su posadili Svetu Katoličku Vjeru koja spašava, Japanski puk je u Nagasakiju brižno sačuvao što im je svetac predao — 300 godina! Bez svećenika, bez sakramenata!

  Nemojte misliti da je slučajno da su tzv. "Saveznici" nemilo bombardirali Hiroshimu i Nagasaki, dva najjača centra Katoličke Vjere u Japanu! Isto kao što nije slučajno da je "dan d" krenuo 6og sata, 6og dana, 6og mjeseca '44 godine. Sile pakla kleta čuče u protestant-masonskim zemljama, Washington — London. Obraćenje Rusije isčekujemo i molimo. Za komunjarsku Moskvu smo znali i opet V2 nije osudio Komunizam, već samo ta činjenica je dovoljna da se taj izdajnički sabor bez zadrške osudi pred pukom Božjim.

  Pa da vidimo hrabrih biskupa nek' koji rekne jednu javnu riječ. Svi junaci nikom ponikoše i u crnu zemlju pogledaše.

  BVMOPN

  OdgovoriIzbriši
 4. Danas svećenici više u rukama drže mobitel nego krunicu. Robelar

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Uvijek pomaže Blažena Djevica Marija pa za svete svećenike moramo moliti krunicu i druge molitve, vjeran puk i to zna ali je očito malobrojan u moru ravnodušnih i...(jao licemjerima)
   Lijepo mi se ovdje nadovezuje tekst vlč. Ivana Grbešića;

   "Mobitel treba punjač, Ti trebaš Duha Svetoga!

   Kroz protekle dane Isus nam žarko preporučuje po Evanđelju da ostanemo u ljubavi Njegovoj i da ćemo samo tako biti svi jedno. Svatko od nas nosi svoj dio odgovornosti za svjetlo ili mrak koji vladaju svijetom, za žar koji ga grije ili za hladnoću koja ga smrzava. Premda nismo vidjeli vatrene jezike nad svojim glavama, ipak znademo da je Duh Sveti našem glasu dao moć da uvjeri našu braću da Isus nije mrtav, da je Isus živ, da je uskrsnuo i da ga možemo susresti ne samo na putu u Emaus, već i na ulicama New Yorka, Pekinga, Berlina, Zagreba…

   Današnji svijet silno treba Isusa! Mi moramo poći na ulice i naviještati Isusa. On to očekuje od nas, svojih učenika zore trećeg milenija, na čijim horizontima silno nedostaje evanđeoske nade i ljubavi. Kao da se Crkva našeg doba sklanja u Dvoranu posljednje večere i s Marijom u tolikim Njenim svetištima moli hrabrost prvih učenika i darove Duha Svetoga kako bi izišla na ulice i trgove u Sili koju toliko treba naš umorni svijet. To se može dogoditi jedino ako smo mi povezani s Isusom kao što je loza povezana s trsom ili, suvremenim rječnikom, kao što je primjerice punjač povezan s mobitelom. Možemo imati najluđu marku mobitela, ali ako ga ne punimo neće nam biti od koristi. Tako i naš život, ako nije povezan s Bogom postaje prazan i ne odašilje poruke kakve naša braća i sestre priželjkuju i očekuju. Prazni kršćani… O, kako nam je potrebno biti ispunjeni Božjom strujom, Božjom ljubavlju i snagom: to je Duh Sveti koji nas želi ispuniti i učiniti prorocima našeg vremena.

   Dođi Duše Sveti, dođi po moćnom zagovoru,
   Bezgrešnog Srca Marije, svoje preljubljene Zaručnice!

   Božji blagoslov, laik

   Izbriši

Napomena: Kako bi se razlikovali sugovornici, koristite ime ili pseudonim koji možete dodati i na kraju komentara.
Mišljenja čitatelja nisu nužno stavovi autora bloga. Iskazi koji su suprotni Tradiciji ili oni komentari koji je namjeravaju izrugivati neće se objavljivati. Komentari koji promiču nekatoličku duhovnost i potenciraju nepriznate objave i ukazanja, a koje su dogmatski dvojbene, neće se prikazivati na blogu Traditio Ecclesiae (http://tradikatolik.blogspot.com/)