četvrtak, 6. listopada 2016.

Crvenilo bez srama, ljevičarsko neznanje i pro-choise u režiji medijskog Gulaga
Slobodna nam Dalmacija danas donosi šokantan naslov, pod kojim je tekst pun poluistina, izvrtanja i laži. 

Stoji ovako, izbečite oči i otvorite usta dok čitate: "Vraća li se Europa u Srednji vijek? Zbog spontanog pobačaja do pet godina iza rešetaka!?", aludirajući na izglasani (novi/stari) zakon u Poljskoj koji je, inače, na snazi od 1993. otkada je zabranjen pobačaj na zahtjev, osim u slučaju incesta, silovanja, malformacije ploda i ugroženosti života majke. Pod "malformirane" spadaju i djeca trisomije 21 kromosoma poznatog kao i Down sindrom zbog kojeg licemjerno na 21. ožujka zakačite na svom fb profilu fotografiju dviju različitih čarapa na nogama. 

Svjedoci smo, evo, još jednoj fasciniranosti ljevičara srednjim vijekom, kada nastoje Katoličku Crkvu, katolike, ali i sve one koji ne dijele njihove pro-choise stavove prikazati nazadnim, anakronim, odnosno nečim što je trebalo biti zatrto u kolektivnoj svijesti i u zakonskim regulativama dolaskom Cristofora Columba na sjeverno-američko tlo.


Ljevičari tako sami ne znaju kad iznose "srednjovjekovni" argument da misle na tkz. "mračni srednji vijek" (dark ages) i da to nije isto što i Srednji vijek (middle ages). Mračno doba se istovremeno zove Homerovo ili Geometrijsko doba, dakle, kratkim pogledom unatrag po kalendaru vlastite gluposti lako se dolazi do zaključka da se radi i o starom vijeku. Taj vremenski raspon ljevičarskih promašaja se proteže od 1200. pr. Kr. i 750. pr. Kr. No dobro, ljevičari nisu ništa drugo nego li zombiji koji ponavljaju isključivo ono što su čuli, recikliraju reciklirano, a istim gule kao kebab do onog kolca u sredini koji se zove - stup vlastitog srama. Sram je inače dobar, pozitivna je emocija. Možda nov početak. Uglavnom, zraka je sunca s istoka po mračnom nebu ljevičarskih taština. 

Za ljevičarsku fetišiziranu paradigmu o srednjem vijeku, važno je napomenuti ono ključno za abortus i Srednji vijek u koji naprasito i neprovjereno guraju one koji ispovjedaju Apostolsko vjerovanje, odnosno katolike. To je da su fulali dobrano ceo fudbal gore nego svojevremeno Ilija Sivonjić.


Naime, 13. stoljeću, papa Inocent III. određuje, da plod postaje živo biće u trenutku kada se počinje pomicati u trbuhu pa pobačaj nakon tog razdoblja postaje ubojstvo, a prije toga se smatra manjim grijehom. Dakle, Katolička Crkva je upravo dijelila pro-choiserske stavove u tom famoznom Srednjem vijeku. Nadalje, izlazimo iz Srednjeg vijeka i ulazimo u renesansu i, pazite, humanizam, odnosno Novi vijek, kada papa Grgur XIV. 1591. godine potvrđuje to stajalište i dodatno ga vremenski pojačava odredbom, da je pobačaj dopušten u prvih 116 dana od začeća. Može li biti ovaj stav više pro-choise? Teško. Zamislite, Katolička Crkva, stav Pape, prvosvećenika, rimskog biskupa, Pontifeksa, Prvosvećenika?! Srećom, naše gore list, papa Siksto V., sve namjere abortusa, kasne 1591., proglašava ubojstvom. Za informaciju ljevičarima, Katolička Crkva je postala "srednjovjekovnom" tek 1869. godine. Te godine je Katolička Crkva postala ono što zovemo pro-life i to pod pontifikatom Pia IX., te se otada namjerni pobačaj proglašava ubojstvom i zauzima ključan stav da ljudski život započinje začećem, a završava (prirodnom) smrću. Dakle, povezivati Katoličku Crkvu s "nazadnjaštvom" Srednjeg vijeka je totalno promašeno. [...]

Zakonik "Constitutio criminalis Carolina", kojeg je donio Karlo V., car Svetog Rimskog Carstva 1532. godine, za namjerni pobačaj propisuje smrtnu kaznu. Netom pred Francusku revoluciju, smrtne kazne su ukinute za namjerni pobačaj, ukinute su u Austriji i Francuskoj. Uvedene su umjesto toga, dugotrajne kazne zatvora. U Engleskoj je do 1948. godine, kazna za pobačaj bila doživotni zatvor. Koliko se ja sjećam, Engleska nije katolička zemlja, dapače, pogledajte samo odredbe provođenja primogeniture (Act of Settlement, 1701.), i shvatit ćete da je izrazito anti-katolička zemlja.

Proučiti na brzaka kad su se kroz povijest protezale određene povijesne epohe, a onda tek upaliti laptop, iphone ili PC. Iako je teško na prazan želudac voditi bitku protiv patrijarhata, ali ipak treba staviti u balans šećer i wi-fi s jedne strane, te učenje osnova s druge strane.

Ok, znam, znam. Kod životinja je slonovsko krdo poznato kao matrijarhat, ali vjerujte mi, ljevičarke moje drage, koliko god bile debele, nikad vam neće narasti surla. Lakše je izaći iz Srednjeg vijeka u pro-life vijek.

Gostujući autor 

1 komentar:

 1. NEROĐENIMA 10.2012.
  Nerođena braćo moja, pobijena od ,,doktora".
  O kolika je tuga moja ,nema kraja moga bola.
  Svijeta ugledali niste, ubiše vas potponoma čiste.
  ,,Majke " vas u propast dale, tako bijele, tako male.
  Rodili se niste jao, iako vas Gospod nama slao.
  Velika je moja žao, Gospod vas je nama dao.
  Gospod slao, Gospod dao, bit će nama svima jao.
  Njegov naum, Njegvo izvršenje, Njegov kraj.
  On vas prima sve u Raj.
  Jadni oci, jadne majke, jadna braća i sestrice,
  što vas čiste usmrtiše.
  Oprosti Bože volju našu,koja u grijeh vodi,
  daj nam milost, oproštenje, da se svaki rodi.
  Otvor oči puku svome, da prestane ovo klanje,
  i Isus jednom dijete bješe, nevino Božje Janje.
  O vi nerođeni, naša djeco mala,
  oprostite, molite, odškrinite vrata Raja.
  Da se jednom tamo sretnu
  oci,majke,braća sestru.
  Živi sada , živi tada , živi s Isusom za svagda! Amen.
  Robelar


  OdgovoriIzbriši

Napomena: Kako bi se razlikovali sugovornici, koristite ime ili pseudonim koji možete dodati i na kraju komentara.
Mišljenja čitatelja nisu nužno stavovi autora bloga. Iskazi koji su suprotni Tradiciji ili oni komentari koji je namjeravaju izrugivati neće se objavljivati. Komentari koji promiču nekatoličku duhovnost i potenciraju nepriznate objave i ukazanja, a koje su dogmatski dvojbene, neće se prikazivati na blogu Traditio Ecclesiae (http://tradikatolik.blogspot.com/)