ponedjeljak, 3. listopada 2016.

Leteći Cirkus pape Franje
Debakl u Gruziji 

Leteći humanistički cirkus pape Franje kojeg se ne bi posramio Monty Python's Flying Circus, spustio se 30. rujna 2016. u zračnu luku u Tbilisiju gdje je Franji priređen počasni doček od gruzijskog predsjednika Margverlashvilija i poglavara Gruzijske 'pravoslavne' crkve Ilije II.

Izvan zračne luke prosvjedovala je manja skupina raskolničkih svećenika i ostalih shizmatika koja bi, da je i papa Pijo XII. došao u goste, u svojemu raskolničko-heretičnom zanosu negodovala noseći transparente. No, dvojim da bi reakcija bila toliko bolno izravna i afektivna, jer se moglo pročitati na njihovim transparentima: ,,Antikristu, drži se podalje od Gruzije", i ,,Vatikan je duhovni agresor".

Potom su uslijedili tipični politički govori obojani kurtoazijom i formalizmom, te Franjine poruke u manirama nobelovca za mir o suživotu svih naroda u nestabilnoj regiji Kavkaza. Naravno i poziv protkan ocvalim i blasfemnim novim ekumenizmom koji traži da ,,teškoće ne budu zapreke, nego poticaj za bolje upoznavanje". Ova kao i druge Franjine poruke upućene 'katolikusu-pravoslavnom patrijarhu' cijele Gruzije, lukavo upakirane u crveni oratorski celofan negdašnjega pokreta Nesvrstanih "Nehru-Tito-Gandhi", svako malo se uzvikuju sa govornice Ujedinjenih Naroda.

Franjo se susreo s asirsko-kaldejskom zajednicom, koja je jedna od triju malih katoličkih zajednica prisutnih u Gruziji. Među njima je bilo i 13 kaldejskih katoličkih biskupa iz iračkog Erbila.

U subotu 1. listopada, na stadionu u Tbilisiju pred 3000 ljudi, Franjo je slavio Novus Ordo obred. Vodstvo Gruzijske 'pravoslavne' crkve nije nazočilo Franjinu obredu na gotovo praznome stadionu, pokazujući svojom gestom koliko poštuje novoekumenska nastojanja za njegove projekte ujedinjenja u novu Crkvu. Gruzijska 'pravoslavna' crkva je povezana s moskovskom patrijaršijom pa nam ta činjenica pojašnjava njihove tradicionalno neprijateljske stavove.

Franjo je odaslao krajnje opasne i sablažnjive novoekumenske poruke upućene katolicima, a dotiču se raskolnika i heretika iz Gruzije. Ne treba spomenuti da su one izravni zahtijev ili potvrda pravila koje zabranjuje katolicima da obraćaju nesjedinjene istočnjake:

* ,,Postoji veliki grijeh protiv ekumenizma, a to je nasilno vrbovanje."

* ,,Ne smijete nikada pokušavati preobratiti pravoslavce. Oni su naša braća i sestre, učenici Isusa Krista", nekoliko sati nakon što se vodstvo gruzijske 'pravoslavne' crkve nije pojavilo na misi koju je Bergoglio vodio.

* ,,Ekumenizam znači biti prijatelj, hodati zajedno, moliti se jedni za druge, te milosrdno djelovati kad je to moguće. Ne smijemo nikada osuđivati ili izbjegavati razgovor s bratom ili sestrom zbog toga što su pravoslavci."

Reakcije krivovjernih i raskolničkih Gruzijaca nakon Franjinih - za njihove duše - preopasnih izjava koje ih ostavljaju bez milosti jedine Katoličke Crkve, izvan koje nema spasenja (dogma):

* ,,Nisam katolik, ali došao sam ovdje jer me zanima Papa, volimo Franju", rekao je 20-godišnji Tazo Mintiashvili za DPA.

* ,,Pravoslavka sam, ovo je katolička misa, no svi smo kršćani", izjavila je 40-godišnja Nata Koridze.

Franjin zrakoplov je odletio u Azerbajdžan, naftom bogatoj muslimanskoj zemlji s muhamedanskom autoritativnom vlašću, ispuštajući kerozinske plinove te zagađujući atmosferu sa CO2 i ostalim 'ekološkim' i kemijskim spojevima kako bi Franjo usput mogao propovijedati novo humanističko evanđelje: Idite i učinite sve narode vašim humanistima, 'krsteći' ih u ime Jednakosti, Vjerske Slobode i Međureligijskog Dijaloga; pritom pazeći da tijela odlutalih i izgubljenih budu okrijepljena nezdravom hranom, a njihove duše ostanu gladne Božje istine!

Doista, Leteći Cirkus Monty Pythona je dobio i više nego dostojna ali destruktivna nasljednika u osobi pape Franje s oprečnom i bitnom razlikom: Pythonovci su komičari, a Franjo donosi veliku tragediju. 

2 komentara:

  1. Malo sam razmišljao zašto me ovakve vijesti više ne uzbuđuju a uopće ne uzimam sedative. Pobojao sam se da više nemam osjećaja za dobro. Na kraju sam došao do zaključka da me bog iznenađenja kojeg Franjo zastupa više ne može iznenaditi . Štoviše taj bog nije Bog mojih otaca. Pozivam se na Sveto Pismo , npr. Lk 24,32 ,, Zar nije srce gorjelo u nama dok nam je putem govorio i tumačio Pisma !" Pošto je u Svetom Pismu svaka crtica i zarez bitan i ne smije se ni dodavati a ni oduzimati , da nam se ne bi dodalo ili oduzelo, za primijetiti je da je na kraju citata uskličnik a ne upitnik. Dakle to je konstatacija a ne pitanje. Zašto onda, meni barem, dok Kristov namjesnik na zemlji putem ( u avionu) govori i tumači Pisma ne gori srce ? Ili ja nisam učenik , makar želim biti , ili Franjo ne slijedi ni ne zastupa Onog koji pali srca dok govori. Nadam se da ovakvom svojom bezosječajnošću nisam upao u mlakost nego u hladnoću i da me Krist neće ispljunuti iz svojih usta.
    Robelar

    OdgovoriIzbriši
  2. cijeli se ovaj pontifikat pretvara pomalo u novus ordo cirkus s pokojom svijetlom točkom

    OdgovoriIzbriši

Napomena: Kako bi se razlikovali sugovornici, koristite ime ili pseudonim koji možete dodati i na kraju komentara.
Mišljenja čitatelja nisu nužno stavovi autora bloga. Iskazi koji su suprotni Tradiciji ili oni komentari koji je namjeravaju izrugivati neće se objavljivati. Komentari koji promiču nekatoličku duhovnost i potenciraju nepriznate objave i ukazanja, a koje su dogmatski dvojbene, neće se prikazivati na blogu Traditio Ecclesiae (http://tradikatolik.blogspot.com/)