subota, 1. listopada 2016.

Nadbiskup Marcel Lefebvre u vjernosti Presvetoj Djevici i Crkvi
Propovijed na svećeničkom ređenju p. Franza Schmidbergera 8. prosinca 1975. godine

Ne možemo se odvojiti od onoga što predstavlja cijeli naš život, smisao našega Otkupljenja, razlog postojanja Crkve. Stoga u svojem srcu trebamo sačuvati ovu ljubav prema Crkvi, ovu duboku ljubav prema našoj svetoj Katoličkoj Crkvi u koju je naš Gospodin zatvorio sva blaga Svojega života i Svoje milosti.

Moramo također biti vjerni Presvetoj Djevici Mariji kojoj je naš Gospodin Isus Krist povjerio sve Svoje milosti kako bi nam one bile po njoj podijeljene. Ako smo uistinu vjerni Crkvi, ako smo uistinu vjerni Presvetoj Djevici Mariji, onda smo sigurni da živimo u istini, što god da se dogodilo, koje god se sablazni oko nas događale, što god nam se kaže, što god da se misli, kaže ili objavi. Mi ostajemo vjerni, vjerni onome što je Crkva uvijek vjerovala, vjerni onome što su nam sveci svojim životom pokazivali.

Merci Monseigneur! 

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: Kako bi se razlikovali sugovornici, koristite ime ili pseudonim koji možete dodati i na kraju komentara.
Mišljenja čitatelja nisu nužno stavovi autora bloga. Iskazi koji su suprotni Tradiciji ili oni komentari koji je namjeravaju izrugivati neće se objavljivati. Komentari koji promiču nekatoličku duhovnost i potenciraju nepriznate objave i ukazanja, a koje su dogmatski dvojbene, neće se prikazivati na blogu Traditio Ecclesiae (http://tradikatolik.blogspot.com/)