utorak, 18. listopada 2016.

Princip je isti, sve ostalo su nijanse


Luther & Franjo - Istovjetan obred - Braća u vjeri?

Tridentski dogmatski sabor anatemizira svaki pokušaj promjene liturgije unaprijed izrečenim izopćenjima.

Pavao VI. je angažirao Bugninijeve modernističke stručnjake koji su zajedno sa šestoricom protestantskih teologa, kreirali novoekumenski obred poznat kao Novus Ordo Missae, te su se takvim užasnim činom i uvođenjem novog obreda teško ogriješili o dogmatske dekrete Tridentskoga sabora.

Dekreti završavaju u nezabludivoj i specifičnoj dogmatskoj formi: ,,Anathema sit!"; ,,Neka bude izopćen!"; ,,Neka je proklet!"

Nije mi namjera plašiti ljude koji su u potrazi za istinom, kao ni one koje nemaju nikakva znanja te su žrtve liberalnih teologa koji su odgojili njihove svećenike u novus ordo bogoslovijama poput one na Kaptolu, povodeći se mišlju da je njihov krivo formirani svećenik autoritet kojemu se treba posve vjerovati i ne postavljati 'glupa' pitanja o liturgiji. Smatraju da je najvažnije da im župnik, kapelan ili neki svećenik sa strane pruži onakav obred, kako oni misle da odgovara njihovim trenutnim duhovnim potrebama. Naravno, podrazumijeva se da je taj obred Novus Ordo Missae.

Onima koji zalutaju na ovaj blog, a koji nisu imali spoznaju o spomenutoj materiji glede liturgije, toplo preporučujem da pročitaju članak: <62 razloga zašto po savjesti ne možemo prihvatiti Novu Misu>.

Ispod posta je Luteranska 'misa' u kratkim snimkama na YouTube. Svaka sličnost s Novus Ordo Missae nije nimalo slučajna. Liturgijska osveta herezijarha Martina Luthera je posvuda oko nas.

Princip je isti, sve ostalo su nijanse.
Broj komentara: 6:

 1. Da li onda Katolik smije ici na tu "novus ordo misu"?

  K.

  OdgovoriIzbriši
 2. Katolicima je strogo zabranjeno sudjelovanje na heretičnim obredima jer se odlaskom na otpadničke obrede heretika pod bilo kojim izgovorom odvajaju od Katoličke Crkve. Obredi heretika nužno izruguju Žrtvu Gospodinovu kroz materiju, nakanu i formu u osobi voditelja takva obreda i u samome obredu. Ako heretik simulira pravovjerni katolički obred Mise, ne preporučuje se nazočiti njegovoj celebraciji.

  OdgovoriIzbriši
 3. Dragi Roberte, da li je onda i biskup rimski, koji jedino tu Novus Ordo Missae predvodi (i cak ni koljena ne prigne na pretvorbi) krivovjeran? Molim te odgovori.

  PK

  OdgovoriIzbriši
 4. Ne vidim odgovor na moj upit:
  "Dragi Roberte, da li je onda i biskup rimski, koji jedino tu Novus Ordo Missae predvodi (i cak ni koljena ne prigne na pretvorbi) krivovjeran? Molim te odgovori."

  Znam ja zasto ne odgovaras, nije ti lako, ali samo ce nas istina osloboditi, samo istina.
  Vrata paklena su otvorena, ali Crkva Kristova nece biti unistena, samo ce jos mnogo patiti jer Krscani nemaju hrabrosti da progovore istinu, sto znaci da slijede LAZ tj. oca lazi i zato zlo ima ovakvu snagu da iz Crkve satanski unistava nauk Kristov, dokle god to On bude dozvoljavao da se ocituju srca vjernika, jer ili smo za Krista ili nismo!!!

  PK

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. PK,

   Franjo, biskup rimski, skoro redovito širi zablude i hereze!

   On nema nimalo poštovanja prema papinskoj službi. Zagovara decentralizaciju dok istodobno od podređenih zahtijeva apsolutnu papolatriju i krivu poslušnost koju za sebe nisu tražili ni pape prije pastoralnog Koncila. Nema poštovanja za novi obred (nedostatak njegova poklecanja je dokaz), a stari obred Mise svih vremena opstruira i zabranjuje ondje gdje mu Usus Antiquior postane prepreka.

   Franjo zlorabi Svetu Stolicu za svoje ekstremno kontroverzne ideje, promičući lijevu ideologiju u ekonomiji, uvoz arapskih terorista i ostalih muhamedanaca iz destruktivnih islamskih zemalja i njihovu inferiornu kulturu prokletstva u dekristijaniziranu zapadnu Europu, on posjeduje nemilosrdnu proračunatu hladnoću glede klanja i strašnih progona kršćana u muhamedanskim zemljama, šutnjom pristaje na sofisticirane političke i zakonodavne napade na katolike na tzv. slobodnom zapadu, promiče liberalizam u vjerničku percepciju i sveopću anarhiju podrivajući Nauk Crkve.

   No, katolici iz Afrike, Azije, kao i jednog dijela istočne Europe, nisu kompatibilni faktor u Franjinim pogledima i namjerama izgradnje njegove ekumenske Crkve na steroidima vjerskoga sekularizma.

   Izbriši
 5. Roberte, sto reci na ove tvoje rijeci osim: slazem se (bez obzira sto na konkretno pitanje nijesi odgovorio)!
  Imao bih jos mnogo toga dodati, ali i ovo tvoje je dovoljno da nas dovede do zakljucka da zlo koje je snaslo Crkvu treba konacno zaustaviti.

  Ovo zlo nije tumor od jucer, ovo je sada metastaza koja traje (a Bergoglio je terminalna faza), ali bi uz pomoc zarkih molitvi da nas Bog oslobodi ovoga zla nasa molitva sigurno bila uslisana, medjutim te molitve nema, a to znaci da je Bog ne moze ni uslisati!

  Nakon jos mnogo nevolja, kada se do kraja bude ocitovala vjera, nada i LJUBAV za Boga maloga stada i konacnog otpada umisljenih vjernika Bog ce konacno uciniti ono sto je obecao i spasiti svoju Crkvu, svoje malo stado!

  PK

  OdgovoriIzbriši

Napomena: Kako bi se razlikovali sugovornici, koristite ime ili pseudonim koji možete dodati i na kraju komentara.
Mišljenja čitatelja nisu nužno stavovi autora bloga. Iskazi koji su suprotni Tradiciji ili oni komentari koji je namjeravaju izrugivati neće se objavljivati. Komentari koji promiču nekatoličku duhovnost i potenciraju nepriznate objave i ukazanja, a koje su dogmatski dvojbene, neće se prikazivati na blogu Traditio Ecclesiae (http://tradikatolik.blogspot.com/)