srijeda, 23. studenoga 2016.

Po Božjoj Pravdi
Svemogući Bog tjera duše siromaha kroz iglene uši u vječni spokoj, a visokopozicionirane licemjere i ohole dostojanstvenike teško kažnjava. 

Heretici i oni koji hlepe za visokim častima, kao i oni koji sprječavaju vladavinu Krista u društvu, nakon smrti baštine nagradu u Paklu koji je po riječima sv. Ivana Krizostoma, popločan lobanjama biskupa. 

Tko je više dobio, više će platiti u dan podmirenja računa. 

Toma Kempenac napisa: 

Bog živi u skromnim ljudima, objavljuje se poniznima i daje razumijevanje malenima; otvara smisao čistim dušama, a ne da milosti radoznalima i oholicama. Čovječji je razum slab i može se prevariti, a prava se vjera ne može prevariti. (Knjiga IV., glava 18.) 

3 komentara:

 1. I ne može drukčije biti jer Isus tako veli. Blago siromašnima duhom , a oni se pouzdaju u svoju pamet, škole , novac i položaj . Ako nebudete kao mala djeca, a oni se čine da su mudri starci od kojih i njihovih propisa svijet poćinje. Pamet ovoga svijeta ludost je pred Bogom i njihove diplome ne vrijede pred Bogom ništa jer Ljubavi nemaju. Bog ohole ponizuje ,a ponizne uzvisuje. Kud da se pomaknu u očima Božjim ako su već zasjeli na visokom položaju nego na niže , samo što ih Gospodin neće nazvati prijatelju? Koji od njih veli na kraju dana kad sve dobro učini : sluga sam beskorisni , učinio sam što je trebalo učiniti? Koji ne trubi ispred sebe kad pomogne sirotu i udovicu? Koji poziva na ručak siromaha a da ne očekuje uzvratnu gozbu i tapšanja po ramenu? Koji daje tako da mu nezna desnica što čini ljevica i obrnuto? Kojem Gospodin neće reči primio si svoju plaču? Koji je u velikom vjeran kao i malom? Koji je od njih poslušao Isusa sa križa i doslovno uzeo Mariju pod krov svoj? Može li Marija stanovati pod takvim krovom gdje je srce ispunjeno svim onim što se Bogu gadi. Ako im je Ponizna Službenica Gospodnja Majka , kako to da neznaju Njezin Veliča? Rasprši Bog oholice umišljene , silne zbaci s prijestolja , a uzvisi neznatne. Teško je živjeti u mudrosti ako se Boga ne bojiš. Teško je omiljeti Bogu bez prave pobožnosti i vjere. Misao dana i tema za razmatranje nek nam bude Psalam 37,10 ,,Još malo i nestat će bezbožnika: mjesto ćeš njegovo tražiti, a njega više nema." Slava Bogu!
  Robelar

  OdgovoriIzbriši
 2. Svetački Papa Pius X, revni Giuseppe Melchiore Sarto, oduševljeno počašćen of strane svoje majke odmah nakon uzvišenja na biskupsko dostojanstvo, odgovorio joj je —Majko, ti ne znaš što znači biti Biskup, ako zanemarim dužnost zasigurno ću izgubiti svoju dušu.—

  Svrha autoriteta je obrana i čuvanje Istine, to je razlog zbog kojeg osobe posjeduju autoritet. Plod legitimnog autoriteta je pravica — čuvanje Božjeg interesa. Ako autoritet više ne brani Istinu, ne pokorava za Istinu, prvom prilikom izbacit će se van da svjetina gazi po njemu. Ako neki autoritet još uvijek posjeduje moć uspkros moralnom bankrotu to je iz dva razloga:
  - Božja volja (kazna nevjernom puku)
  - drugi, za nas praktičniji, je birokratizacija. Struktura postaje sama sebi svrha. Dvor nije briga. Po konsenzus-procjeni, dvor kojim autoritet zapovijeda još uvijek ima resursne koristi od toleriranja nečasnog autoriteta, trošak svrgavanja je veći od dobiti svrgavanja. To je rješenje a la Pilat, —Što je istina?—.

  Biskup Sarto je shvaćao točno gdje se nalazi, na crti bojišta gdje oficiri dijaceze žive i umiru pod njegovom zastavom, po njegovom primjeru, po njegovoj stezi, po njegovim odlukama.

  Zadnje, pitanje demokracije. Liberali šire jednu vrlo perfidnu laž. Inkluzivnost. To je ideja da 'narod vlada' po demokratskom 'zastupanju' vladajućih. U stvarnosti se to svodi na vladavinu sjenovitih komiteta. Takva teza je suprotna intrinzičnoj karakteristici bilo koje vladavine-režima. Da je vladavina neodjeljiva od svoje ekskluzivnosti, manji dio nužno vlada većim dijelom. Kako glava tijelu, tako autoritet društvu. Vladanje je posebna moralno-intelektualna kvaliteta koju ne posjeduje svatko. Ta realnost leti u lice modernom liberalnom proleteru koji širi religiju jednakosti štujući crnog pogana kao spasitelja i otkupitelja 'zaostale, nazadne, opresivne, šovinističke' Bijelo-Katoličke civilizacije.

  Ta laž ima još jednu posljedicu — ona zatire savjest osobe-autoriteta putem činjenja tog autoriteta nestabilnom dimenzijom društva. Odnos autoritet—podanik više nije —Dok nas smrt ne rastavi.—, nego je to nekoliko godina ili, —Kad mi se više ne da.—
  Koncilaš-proleter želi udariti Svetog Oca, Vikara Kristova čineći ga nekime tko 'odlazi u penziju' kada dosegne 85-tu godinu. Svako malo dijete zna da otac ne može dati ostavku, otac je otac do smrti. Još su u svoje vrijeme Hans Kueng i kohorta liberala, među kojima navodno i sam Ratzinger, inzistirali da IPII izda ostavku na oficij Prijestolja. Sada je učinio sam što je htio da IPII učini a nije se odrekao halje niti cezarske titule, vrlo proračunato signaliziranje rastroja Monarhije usmjereno na duše vjernikā. Poruka glasi — Bergoglio je generalni direktor internacionalne nevladine organizacije pod nazivom " Katolička Crkva™ " koja se bori protiv 'govora mržnje', zagovara 'toleranciju' i vodi 'dijalog' za mir u svijetu.


  BVMopn

  OdgovoriIzbriši
 3. Postovani BVMopn,
  Ne zamjerite na dopuni vase konstatacije: “Ako neki autoritet još uvijek posjeduje moć uspkros moralnom bankrotu to je iz dva razloga:
  - Božja volja (kazna nevjernom puku)”, dopunio bih sa mojom konstatacijom da Bog postuje slobodnu volju (nazalost) velike vecine vjernika (ili prije “vjernika”) koji kao omadjijani i bez ikakvog zdravog razbora slijede u naopakom nauku Jorge Maria Bergoglia (cak mole za takvog “papu”, umjesto da javno mole za njegovo obracenje ako je to uopce moguce obzirom na stanje njegove apostazije) i otud je tocna vasa konstatacija da je on “Božja volja (kazna nevjernom puku)”!!!
  K.K.

  OdgovoriIzbriši

Napomena: Kako bi se razlikovali sugovornici, koristite ime ili pseudonim koji možete dodati i na kraju komentara.
Mišljenja čitatelja nisu nužno stavovi autora bloga. Iskazi koji su suprotni Tradiciji ili oni komentari koji je namjeravaju izrugivati neće se objavljivati. Komentari koji promiču nekatoličku duhovnost i potenciraju nepriznate objave i ukazanja, a koje su dogmatski dvojbene, neće se prikazivati na blogu Traditio Ecclesiae (http://tradikatolik.blogspot.com/)