subota, 5. studenoga 2016.

Uzrok: Martin Luther - posljedica: Bergoglio u simbiozi s Lutherom


 


Jorge je nepozvan otputovao u Švedsku kako bi se na susretu s luteranima pomolio i pomiješao svoje duhovne molekule s Martinovim demoniziranim nasljednicima, a čija je smrtnim grijesima i ohološću reformirana osobnost promijenila duhovni, a time i politički zemljovid Europe 16. stoljeća. Toliko je ozbiljno eskalirala Lutherova reakcija prikovana na vrata crkve u Wittenbergu, 31. listopada 1517. (95 teza o indulgencijama, dogmama i disciplini Crkve) da je papa Pavao III. bio prinuđen 13. prosinca 1545. sazvati sabor u Trentu kako bi se popravila velika šteta i prijetnja kojom je reformacija ugrozila one krajeve Europe koji su ostali pošteđenima od novovjeraca nakon što su deformirali katolike svojim krivovjernim i simboličkim zahtjevima u vjeri; kreirajući do tada posve novi teološki sustav i protucrkvenu ekleziologiju. 

Prečicom do spasenja, sam svoj teolog: Sola Scriptura - Sola fide. Nova crkva bez hijerarhije i sakramenata. Svi su svećenici i nitko nije svećenik. Novi obred. Kruh je simbol Posljednje večere jer sam je Krist rekao: "Ovo činite meni na spomen"; što je aluzija na simboliku. Hostija je, dakle, simbol koji isključuje stvarnu Kristovu prisutnost u njoj. Dovoljna je jedna smrt na križu. Već smo spašeni i nije nam potrebno tražiti otpuštenje grijeha. Krist je jednom umro na križu i nije nam potrebno da se stalno žrtvuje za nas u nekom besmislenom obredu. 

Svaka nova hipoteza otvarala je pitanja u Lutherovoj glavi u besanim noćima koje su ga izjedale uvijek novim pitanjima kojima mu je sugestivno razarao misli onaj koji nikada ne spava. Inverzivne špekulacije iskrivljene i obojane Lutherovim maničnim samoopravdanjem ondje gdje je ono iluzija koja mu izluđuje misli i iskrivljuje hipoteze koje ga vrte u krug iz kojega ne može nikako izvući božanski impuls koji prosvjetljuje ratio ucjepljujući mu teološku istinu koju potvrđuje i srce po milostima Božjim: upravo onako kako je to ona (milost) činila velikim crkvenim ocima. 

Milost? Ponovno se nameću nova pitanja! Luther bijesan otvara novu bocu vina i prinosi je ustima već očajan tolikim kontradikcijama. Prodao bih dušu vragu kad bi mi pojasnio tolike kontradikcije i izveo me iz slijepe ulice, pomislio je Luther. 

Ponoć je došla. Iznenada je osjetio hladnu jezu koja mu se spuštala niz kralježnicu, a potom i neku strašnu prisutnost u sobi. Panični strah ga je paralizirao i prikovao za stolicu. Znao je tko je iza njega, no nije imao hrabrosti okrenuti se i pogledati mu u lice. 

- Martine, crve ljudski, došao sam na tvoj poziv kako bih te riješio tvoje bijedne ograničenosti i pojasnio ti sve teološke zamke u koje uporno upadaš, reče Sotona! 

- Hm, da, da! Baš te trebam kako bismo raspravili mnoge stvari. Razgovor mi je potreban pa bio on i s vragom, konstatirao je prestrašeni profesor teologije Luther. 

499 godina kasnije ... Lund, Švedska 

Franjo na sva usta hvali Lutherovu genijalnost. Za njega je on i naučitelj Crkve, a možda i svetac. Mnogo se može naučiti od Luthera. Franjo ga kuje u zvijezde. Luteranske biskupice i biskupi, pastori, dekadentna elita, "katolički" biskup iz Švedske, uzvanici, Franjina pratnja, kamere, novinari, potpisi na zajedničku izjavu, zagrljaji, pljesak prisutnih. Franjo pere Luthera od svih njegovih hereza, grijeha i bezakonja. Ako već ne može za kemiju, Franjo je možda za utjehu zaslužio bizarnu Nobelovu nagradu za mir od Švedske Kraljevske akademije. I nagradu od milijun dolara koju može podijeliti svojim omiljenim siromasima: Kasperu, Marxu, Forteu, Bianchiju i sličnima. Grandiozni pljesak uz neizostavne ovacije prokušanom revolucionaru: Živio govornik! I Franjin široki osmjeh: od uha do uha, reklo bi se! 

Dan prije u Nursiji i široj okolici dogodio se potres i pala je bazilika sv. Benedikta u njegovu rodnome gradu. No, uspoređujući materijalna razaranja s Franjinim duhovnim razaranjem - samo u Švedskoj, koje je izazvalo tektonske potrese i nesigurnost u dušama mnogih katolika koji su se njegovim činima osjetili izdanima i povrijeđenima veleizdajom Krista i njegove Katoličke Crkve u razbojničkoj Lutherovoj jazbini na sjeveru dekristijanizirane Europe. Lutherove izgubljene u prijevodu Sola Scriptura - Europe! Upravo onakve kakva je skrojena po karakteru i djelima Martina Luthera. Države koje su već poprilično skliznule u sotonizam. Onaj Lutherov! 

*** 
Sad konačno možemo reći, a do sada se takvu ideju nitko nije usudio izustiti, jer bi ga linčovali mediji, biskupi, kardinali..., smijemo pretpostaviti da iza ovoga potresa stoji kolektivna nesreća, rekli bismo Božja poruka nama za naše kolektivno ponašanje. Dosad je ovo bilo smatrano predrasudom, opskurantizmom i glupošću. To je nešto što jednostavno moderni čovjek i čovjek osvijetljen svjetlom Koncila ne bi mogao ni zamisliti... Bog nam šalje neprekidne potrese jer nešto općenito ne valja u Italiji. Citiram prijatelja Massima Viglionea koji potiče iz tog kraja. ,,Bazilika svetog Benedikta u Norciji je srušena. U Norciji je rođen zaštitnik Europe sv. Benedikt. Norcia je simbol srednjovjekovne kršćanske civilizacije koja je nastala iz pepela propalog Rimskog Carstva. 

Sada je Norcia u pepelu. Samo ja vidim u tome tragični simbolizam? Ako je sada i moguće izraziti neku sumnju: Možda se potresi ne događaju ovih dana na ovim mjestima slučajno. Papa ide u Švedsku da spoji Crkvu rimsku, katoličku, sakramentalnu sa Lutheranskom sektom. To je epohalni događaj nakon kojeg, kako bi radosno uzviknuo veliki majstor velikog orijenta, ,,u Crkvi nikada više ne će biti kao prije." 


Broj komentara: 5:

 1. Odličan članak!
  Vjerni znaju. Jer vjerni vjeruju. Nepokolebljivi u svojoj vjeri, mada kušnja nikomu nedostaje, a vjernima pogotovo. Ali onima usaljenih srdaca, otežalih kapaka i ušiju punih svakojakog zemaljskog blata, ne vrijedi govoriti, ponavljati, pa ni crtati. Mada, vjerni ne trebaju ni toj kušnji podlijegati, nego ipak i usprkos svemu, nastaviti se zlopatiti u svim i svakakvim
  vremenima, propovijedajući Evanđelje Kristovo. Koji bi vjernik uopće bio vjernik, a kamo li onda onaj osvjedočeni, ustrajni, pobožni i nepokolebljivi, ako bi doveo u sumnju ono što ga je sveta Crkva, a i njegove prapotomke uvijek učila. Kada bismo odbacili riječi i nauk onih svetaca, koji, provjereno sveti - jer to dokazaše djelima svojim ("jer po djelima svojim ćete ih prepoznati", kako jedne tako i druge...), nam poručiše između ostalog i to da je "sotona po lutheru na zapadu a po muhamedu na istoku uspio načiniti toliko zla, da ga se za dugo vremena nećemo moći riješiti".
  Riječi su to svetog Roberta Bellarmina, kojima se MOŽE, SMIJE i TREBA vjerovati, nasuprot riječima heretika i varalica koji samo ponavljaju dvije ili tri riječi, umećući ih u uvijek isti kotao ispunjen mnoštvom svakojakih riječi, koje se bez prekida kuhajući na vještičijoj vatri, zgotovljavaju u rečenice i poruke najvećih ispraznosti i gluposti, prevara, laži, obmana. Ne zaboravimo pri tom kotlu i kohunja, dakako ni onaj smrdljivi, odvratni gusti dim, koji dodatno ometa čitanje tj. razumijevanje ionako obmanjivačkih poruka iz vještičijeg kotla...
  Potres i rušenje bazilike svetog Bernarda u Nurciji, nije još ni blizu kazni kakve slijede. Ali jeste znak. I to znak da bi ga i ćorav, pa uz to još i gluh čovjek mogao kao takvog vidjeti. Sveti Benedikt iz Nurcije nije samo zaštitnik (nekad) kršćanske Europe, on joj je ustvari i pravi, najveći, najrevniji utemeljitelj,- možemo reći preobrazitelj poganske u kršćansku Europu.
  Danas, ona je poganskija nego li je ikad prije bila i mogla biti.
  Zar se može uopće i posumnjati da je znak, jasan znak Božje opomene, uz nedvojbenu suradnju samog velikana svetog Benedikta, uništenje Nurcije, tj. onoga na što je se moglo gledati nekakvim zemaljskim pečatom kršćanstva Europe. Zanimljiv je i dobar i spomenuti članak sa stranice hrvatski-fokus.

  Jako zanimljiva je spomenuta činjenica da je luther u dvoboju ubio nekog, kako se navodi "Hyeronimusa Buscha"! Naime, za poznatog slikara Hyeronimus Boscha, rodom iz Akena, a kasnije prebivalištem u dijelu Niederlanden koji se danas zove Nizozemska, Brabant, se ne zna kako je umro. A umro je i sahranjen 1516. kada je lutheru bilo 34 godine...
  Zašto je Hyeronimus (Jeroen) Bosch zanimljiv?
  Meni u svakom slučaju stoga što su njegova slikarska djela, mada službeno i dan danas još uvijek "nejasna", i nabijena nekakvim čudnovatim porukama, - izrazito vizionarska. U svim njegovim djelima se naime mogu vidjeti tj. iščitati događaji, predviđanja, poruke, kako za ono vrijeme, tako i za buduće. A s time i upozorenja. Jeroen Bosch je bio vjernik, katolik, koji je kao i njegov suvremenik Erasmus Rotterdamski bio vjeran Crkvi i Katoličkoj vjeri, ali i jasan u osudama tadašnjega lošega i neprimjerenog stanja i ponašanja pojedinaca, tako i klera, pa i u samom vrhu Crkve...
  ...

  OdgovoriIzbriši
 2. ...
  Je li moguće i opravdano dovesti u vezu smrt Hyeronimus Boscha (1450 . - 1516.) i bezbožnog martina luthera, tj tog dvoboja koji se spominje u gornjem članku? Je li moguće da je Bosch ubijen baš od luhera, ali da se to nastoji prikriti, jer bi možda dodatno otežalo poziciju bezbožnika (u ono vrijeme, ali i danas), pa makar to da bilo i nekakvom dvoboju (koji je mogao biti i nepošten, ne?)
  Zanimljivo je pogledati slikarska djela Jeroena Boscha.
  Posebno preporučam "Betrayal of Christ" u kojem se jasno vide masonerija, krivovjernici, antikristi i domaći izdajnici, koji "ispod stola", tj. u ovom slučaju ispod mosta, što znači,- u podzemlju, kuju planove protiv Krista i njegove jedine Crkve. Na ovoj slici pojava "izdajnika" izuzetno podsjeća na nekoga koga se danas često posvuda viđa i sluša.
  - Link: https://plus.google.com/+DonQuijotNL/posts/LoRMF9EUTmV

  Na ovoj njegovoj slici ne treba dugo tražiti izdajnike Krista, i sličnosti koje su očite sa onima koji to i danas čine. Oštrom oku neće promaći ni onaj jedva primjetni znak "polumjeseca" koji se nalazi na ramenu prvoga koji (uvijek iznova) Krista vodi na Golgotu. Njegova odjeća je također "vojnog" karaktera, te nedvojbeno aludira na islamski nasilničko ubilački karakter toga vodećeg anti-krista.
  Slikano je kao i ostali njegovi radovi dakle oko 1500.g., prije ili nešto poslije.
  A sjetimo se i Lepanta (1571.g.), te najezde islamskih antikrista koji su odbijeni i uništeni samo i jedino uz pomoć Boga samoga, a po zagovoru Majke Božje i molitve Njezine svete Krunice, koje je tadašnji papa Pio V naložio svima, shvativši na vrijeme potrebu i jedini način na koji kršćani mogu spriječiti prodor i zauzimanje kršćanskog Zapada, Europe dakle, od sotonskih sila.
  - Link: https://plus.google.com/+DonQuijotNL/posts/7NmhndeMqmw

  JbD

  OdgovoriIzbriši
 3. Kad sam svojevremeno napisao da će se sve ovo , pa i sam Rim sa svim svojim katedralama raspastiti i ostati mala šačica onih koji će se klanjati Bogu u Duhu i Istini , bio sam napadnut od onih koji još uvijek očekuju ,,raskoš i sjaj" tj. vidljivost Crkve kakva je prije bila. Nekidan na HKRu u svojoj seansi profesor Ivančić tvrdi da je Raj ovdje na zemlji i da ne trebamo umrijeti da bi ušli u njega.I nikom ništa. Ne znam kud je onda Isus otišao da nam pripravi mjesto i kud idu duše iz Čistilišta. Možda sve to kao i sve drugo ne trebam doslovno shvatiti nego prepustiti da mi tumače i uče takvi profesori , teolozi milosrđa i oslobođenja, župnici odobravatelji sodomita i preljuba, fratri u najk trenirkama sa duhomasiza, protivnici ekumenizma koji bi djelili dvorane sa idolopoklonicima a da ih ne opomenu jer je naš Bog jači a možda im i iznajmili koju kad bi ju imali, kardinali tradicionalisti koji na tradi festu služe NO i pristaju na kompromise,biskupi koji prije izbora daju savjet glasovati po savjesti a ne osuditi stranke pobačaja, pape iznenađenja koji ne iznenađuju... Dobri Bog je poslao Jonu da opomene Ninivljane , Anđele Sodomu i Gomoru , a samog Sina Svog Jedinorođenog da opomene nas, i to je ono što zovemo Molosrđe , a koje se danas krivo tumači i zloupotrebljava. Kud ćeš većeg Milosrđa Očevog od tog da šalje na kraju vinogradarima ubojicama samog Svog Jedinorođenog Sina u sigurnu smrt. Onima u ruke krvave koji pobiše sve Božje izaslanike poslane prije Njega . Koga da nam pošalje više poslije Sina Svoga kad i sam Sin veli na onom mjestu da kad bi kog i od mrtvih poslao ne bi Boga poslušali i promijenili se. Ovo je Sin moj ljubljeni , Njega mi slušajte. Njega ili ove krive tumače . Dok još budu govorili mir zadesit će ih mač.Potresi su sve bliže nama a i Gradu na sedam brežuljaka.
  Robelar

  OdgovoriIzbriši
 4. »Blago vama kad vas – zbog mene – pogrde i prognaju i sve zlo slažu protiv vas!«
  (Mt 5,11)
  U međuvremenu ništa se drugog zanimljivog, kamo li znakovitog ne događa... Ni u Rimu...
  https://weather.com/news/news/tornado-italy-cesano-ladispoli-rome

  Uzgred, glasoviti katolički Radio Marija je također proganjan, jer ne sudjeluje u toj "novoj evangelizaciji" po mjerilima i nahođenju onih koji tu istu ustvari sprovode na način koji zavrjeđuje naziv "kontra evangelizacija".
  JbD

  OdgovoriIzbriši
 5. "fratri u najk trenirkama sa duhomasiza, protivnici ekumenizma koji bi djelili dvorane sa idolopoklonicima a da ih ne opomenu jer je naš Bog jači a možda im i iznajmili koju kad bi ju imali, kardinali tradicionalisti koji na tradi festu služe NO i pristaju na kompromise,biskupi koji prije izbora daju savjet glasovati po savjesti a ne osuditi stranke pobačaja, pape iznenađenja koji ne iznenađuju..."

  Bože nas očuvaj od konzervativaca. Pa je sveta Katolička Vjera (ne)logikom pluralizma podređena idolopoklonoj državnosti (jer to je 'naša specifičnost, naš folklor' a ne zato jer je objektivna, jedina dobra, Kristova vladavina i put do Boga), revolucionarnoj ideji unije i republike, pa onda nije nikakav problem za NO kler da u svoj ured primaju bivše članove SKJ sada visoke zagovornike demokratske ideologije, umjesto da ih upozore da im je duša na putu za propast samom činjenicom da zagovaraju pogani modus, osuđen od Crkvenog Magisterija.
  Nova religija odgovara slabostima pale naravi klera (i puka) jer razvodnjuje odgovornosti (pakao je prazan), ukida primat političke podređenosti Monarhu-Prvosvećniku, da bi mogli gledati svoju tortu ali i pojesti ju istovremeno, da komiteti vode biskupije, da su blizu polugama moći i da ih država tetoši a oni u zamjenu neće protiv nje reći ništa i naravno oni će ostati "konzervativni" smrknutih lica sa sunčanim naočalama pozivati muhamedance da u dohu tolerancije prisustvuju NOM-u u ime 'ljudskog dostojanstva' i 'spriječavanja mržnje'.

  I onda kakva jer razlika između Narodne Republike Kine i RH? U Kini biskupi smiju biti samo one komunjare koje odredi partija (novi Vatikan ih IZDAJNIČKI priznaje retroaktivno), u Hrvatskoj biskupi ne smiju govoriti protiv demokracije da ih ne popapaju novine, ne-vladine organizacije i političari, niti smiju zagovarati Trent i TLM da ih ne popapaju masonjare u Vatikanu i javno oblati korumpirana teološka klika, sve Dr.Fr.Mr.Tr visoki učenjaci koji ne znaju svoj lakat od dupeta.

  U Kini: komunjare-katolici sebi na korist odbacuju Podzemni Katolički Otpor komunizmu (koji drže Tradiciju)
  U Hrvatskoj: novosvjetski 'katolici' niječu i maltretiraju FSSPX (koji drže Tradiciju), otpor neo-komunjarskoj demokratskoj EU.

  Kada ste zadnji put čuli u propovijedi da se zabranjuje kupnja Kineskog (komunističkog) podrijetla što je više moguće i pod prijetnjom grijeha? KP Kine, koja sprječava širenje Vjere, koja tuče, progoni i ubija Katoličke biskupe, svećenike i vjernike. Nije se čulo takve stvari.

  BVMopn

  OdgovoriIzbriši

Napomena: Kako bi se razlikovali sugovornici, koristite ime ili pseudonim koji možete dodati i na kraju komentara.
Mišljenja čitatelja nisu nužno stavovi autora bloga. Iskazi koji su suprotni Tradiciji ili oni komentari koji je namjeravaju izrugivati neće se objavljivati. Komentari koji promiču nekatoličku duhovnost i potenciraju nepriznate objave i ukazanja, a koje su dogmatski dvojbene, neće se prikazivati na blogu Traditio Ecclesiae (http://tradikatolik.blogspot.com/)