petak, 10. veljače 2017.

Meštrovićeva misao o Alojziju kardinalu Stepincu
Njegova će smrt kod njegovih mučitelja izazivati jezu, kad osjete da im je on opasniji protivnik iz groba, nego li je bio iz njihove tamnice. Neće ih progoniti Stepinac koji je za njih dnevno molio, nego će ih progoniti njihova savjest za njemu učinjenu nepravdu i za posljedice, koje grijehu slijede. 


1 komentar:

  1. Mislim da bl. nadbiskup Alojzije izaziva jezu i kod naše crkvene hijerarhije, kad se uzme npr. njegov odnos prema Luteru (kojeg naziva lažnim prorokom), protestantskim hereticima (koje krivi za sadašnje stanje čovječanstva), njegova strogost, siromaštvo i askeza, služenje Mise prema drevnom rimskom obredu, svakodnevno moljenje latinskog časoslova, zastupanje kršćanske (a ne sekularne!) države, borba protiv liberalizma, podržavanje katoličkih udruženja itd. Zbog čega naši pastiri sve te stvari zanemaruju kada govore o bl. Alojziju. Kad malo bolje razmislim, što je uopće zajedničko našim pastirima i bl. Alojziju? Zgrade?

    OdgovoriIzbriši

Napomena: Kako bi se razlikovali sugovornici, koristite ime ili pseudonim koji možete dodati i na kraju komentara.
Mišljenja čitatelja nisu nužno stavovi autora bloga. Iskazi koji su suprotni Tradiciji ili oni komentari koji je namjeravaju izrugivati neće se objavljivati. Komentari koji promiču nekatoličku duhovnost i potenciraju nepriznate objave i ukazanja, a koje su dogmatski dvojbene, neće se prikazivati na blogu Traditio Ecclesiae (http://tradikatolik.blogspot.com/)