subota, 12. svibnja 2018.

Svetac bijaše uzdignut naočigled mnogih
Sveti Josip Kupertinski je imao velikih poteškoća u učenju tijekom svoje bogoslovne formacije za svećenika. Bog je na njegovom primjeru pokazao da se poniznom svećeničkom dušom izuzetom od opasnosti intelektualne oholosti dostižu one svetačke kreposti koje prizemljuju oholost, a uzvisuju poniznost. 

Kao što je Krist bio uzdignut na križ kako bi nas oprao od grijeha vječne smrti svojom presvetom Žrtvom, tako je i doslovce uzdizao svetoga Josipa Kurpentinskoga prigodom čitanja Mise svih vremena. Još jedan dokaz da liturgijsko podizanje kaleža i hostije nije simbolika, već mistična stvarnost Gospodinove Žrtve. 

Mogućnost da se nekom celebrantu Novus Ordo obreda događaju milosti tjelesnoga uzdizanja ispred žrtvenog križa liturgije ravna je ništici. Novoredni sveci nikada nisu dobili takve Gospodinove milosti. 

Novi obred je p-ostao slavlje bez Žrtve. Od svojega je nastanka doktrinarno ukaljan.  Nije u Istini Kristove Žrtve na križu. Nečastivi se zluraduje ljudima koji izruguju beskrvnu Žrtvu. 

Sveti Josipe Kupertinski, izmoli Gospodina da nas svojom tradicionalnom Misnom Žrtvom oslobodi pakla grijeha i zauvijek uzdigne u svoje nebesko kraljevstvo!

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: Kako bi se razlikovali sugovornici, koristite ime ili pseudonim koji možete dodati i na kraju komentara.
Mišljenja čitatelja nisu nužno stavovi autora bloga. Iskazi koji su suprotni Tradiciji ili oni komentari koji je namjeravaju izrugivati neće se objavljivati. Komentari koji promiču nekatoličku duhovnost i potenciraju nepriznate objave i ukazanja, a koje su dogmatski dvojbene, neće se prikazivati na blogu Traditio Ecclesiae (http://tradikatolik.blogspot.com/)