utorak, 25. prosinca 2018.

Danas nam se Kralj nebeski udostojao roditi od Djevice da pala čovjeka opet pozove u nebesko kraljevstvoSvi imamo jedan jedini razlog općeg veselja: naš je Gospodin uništio grijeh i smrt i kao što nikoga nije našao bez grijeha, tako je došao da nas sve spasi. Nek se raduje pravednik, jer se približuje pobjedi. Nek se veseli i grešnik, jer je pozvan na oproštenje. Nek kliče od radosti i nekršteni jer je pozvan na život. (Iz Govora o Rođenju Gospodnjem svetoga Lava Velikoga, pape)

Rođenje tvoje, Kriste, Bože naš, zasja svjetlom spoznanja, jer po njem zvjezdoznanci zvijezdom naučiše klanjati se tebi, Suncu pravde i u tebi spoznati Zoru s visine: Gospode, slava tebi! (Tropar Božića) 

Radosno Vam i Blagoslovljeno Rođenje Isusovo! 

1 komentar:

Napomena: Kako bi se razlikovali sugovornici, koristite ime ili pseudonim koji možete dodati i na kraju komentara.
Mišljenja čitatelja nisu nužno stavovi autora bloga. Iskazi koji su suprotni Tradiciji ili oni komentari koji je namjeravaju izrugivati neće se objavljivati. Komentari koji promiču nekatoličku duhovnost i potenciraju nepriznate objave i ukazanja, a koje su dogmatski dvojbene, neće se prikazivati na blogu Traditio Ecclesiae (http://tradikatolik.blogspot.com/)