subota, 9. svibnja 2020.

Bivši biskup FSSPX-a mons. Richard Williamson o slobodnim zidarima u drugovatikanskoj Crkvi
Tradicionalni katolički biskup Richard Williamson odvojio se 2012. godine od Svećeničkog bratstva sv. Pija X. zbog neslaganja oko pregovora s Franjinim Rimom, te je utemeljio svoj ,,Apostolat Isusa i Marije" i posvetio trojicu novih biskupa bez dopuštenja Vatikana. Naravno, takvo dopuštenje ne bi bio ni dobio od krajnje sumnjivoga neomodernističkoga pape Franje, no pitanje je kako bi 'konzervativni' Benedikt XVI. reagirao na Williamsonov čin posvećenja novih biskupa da se nije pod raznim pritiscima okolnosti odrekao svojega modernističkoga drugovatikanskog papinstva. 

Upravo su protagonisti modernizma koji su uzurpirali Vatikan nakon preminuća pape Pija XII. 1958. godine otvorili i zaključili II. Vatikanski sabor (1962.-1965.) dokumentima u kojima se oslikavaju doktrine masonerije uz svesrdni sumnjivi autoritet modernističkih krivovjeraca Ivana XXIII. i Pavla VI. 

Biskup Richard Williamson, svakako, dobro zna skrenuti pozornost na sebe, no izvatke njegovih predavanja o ,,Masoneriji u Crkvi" prilagođene filmskoj dinamici i strukturi američkih igranih filmova dobro je pogledati, jer mnogi katolici koji zalutaju na ovaj mali blog uopće nisu svjesni prodora masonerije i njenih luciferijanskih doktrina, te protestantizma i relativizma u vjerski život novih katolika i njihova današnjega drugovatikanskoga mainstream-katolicizma kojeg mogu zahvaliti formaciji modernista osuđenih enciklikom Pascendi pape sv. Pija X.
Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: Kako bi se razlikovali sugovornici, koristite ime ili pseudonim koji možete dodati i na kraju komentara.
Mišljenja čitatelja nisu nužno stavovi autora bloga. Iskazi koji su suprotni Tradiciji ili oni komentari koji je namjeravaju izrugivati neće se objavljivati. Komentari koji promiču nekatoličku duhovnost i potenciraju nepriznate objave i ukazanja, a koje su dogmatski dvojbene, neće se prikazivati na blogu Traditio Ecclesiae (http://tradikatolik.blogspot.com/)