ponedjeljak, 25. svibnja 2020.

Katolicizmom protiv modernizma
Novus Ordo modernistički kult smišlja nove i sve tragikomičnije načine kako bi zadržao svoje poklonike. Svojim patetičnim i bizarnim pastoralom modernisti su postali ubitačno dosadni i krajnje opasni šarlatani. U USA su se financijski i moralno urušili nakon gubitka sudskih sporova i milijardi dolara odštete žrtvama pedofilije i financijskim gafovima u promašena ulaganja na cijelome zapadu. Pastoralna reforma II. Vatikanskog sabora koja je potkopala dogme ili Katoličku Nauku uistinu je uspjela kada se kompariraju smjernice krivovjernih saborskih dokumenata s postojećim stanjem. Ovo nije sarkazam ili likovanje! Na kocki su milijarde duša od 1962. godine. Istok polagano i sigurno propada po shemi zapada kako se procesi 2. Vatikanuma implementiraju na terenu. 

Da je božanskim nadahnućem nekim svecima, svećenicima, biskupima, kardinalima i papama odavno najavljen dolazak lažne religije koja će užasno loše oponašati Katoličku Crkvu uzurpacijom Vatikana nakon preminuća pape Pija XII., malo je komu poznato. Jednostavno je nemoguće mnogim ljudima dokazati Božju Istinu i uzroke i posljedice po neoborivim argumentima jer ima ona rečenica sv. Pavla apostola: Nisu ljubili istinu i Bog im posla duha zablude da propadnu. 

Dovoljno je tridesetak katolika kako bi Katolička Crkva dočekala drugi Gospodinov pojavak i oslobođenje Žene iz pustinje, a Ona je Katolička Crkva koju će Presveto Trojstvo stalno štititi  do Njenog preobraženja u vječnoj nebeskoj slavi. 

Znaš li onu Isusovu iz Evanđelja, prijatelju: ,,Ne boj se, stado malo: svidjelo se Ocu vašemu dati vam Kraljevstvo" ... svima vama milijardu i 200 milijuna katolika koliko ih je danas na zemlji!? Nešto škripi sa spomenutim 'malim' stadom!? Isus im progovara u mnogim životnim situacijama: ,,Pazite da vas tko ne zavede! Mnogi će doista doći u moje ime i govoriti: 'Ja sam Krist!' I mnoge će zavesti." (Mt 24, 4 - 6), naglašavajući stvarnost zabludjelima koji neku svoju istinu opravdavaju iza velikih brojeva, kao da je Božja Istina iza demokratske većine po metodologiji izglasavanja istine ili nagnuća po njihovim subjektivnim kriterijima što im serviraju krivovjerni teolozi. Sin Božji, otkriva: ,,Doista, mnogo je zvanih, malo izabranih." (Mt 22, 14) 

Je li u pitanju slaba vjera (koja u pravilu prethodi krivovjerju) ili krivovjerje, razlika je u činjenici kako krivovjerje kroz povijest i sadašnjost brže i efikasnije privuče puno veći broj zabludjelih duša koje padnu pod prokletstvom izopćenja i zahtjevniji je proces, dinamika i subjekti Crkve kako bi obratili krivovjerce, dok je slaboj vjeri u pravovjernoj duši jedina prepreka njen oholi egoizam i poricanje moralnih i duhovnih grijeha, te aktivno očekivanje Božje milosti koja šalje duši poželjni osjećaj srama; spoznaje, pokajanja i potrebe za ispovijeđu (pokorom) kako bi ju otvarajući Božja Milost po pokajanju i obraćenju brže iscijelila, posvetila i spasila. 

Kod krivovjerca je već u fundamentu intelekta, duha i duše postavljeno sve izokrenuto (inverzivno) i mehanizmi obraćenja su itekako složeni, jer potrebno je temeljito resetiranje (razbijanje staroga 'Ja') bića i potom pobuđivanje osjećaja krivice poradi grijeha i ulazak u Katoličku Crkvu: gradnja ispravne vjere koja bi začela i rodila mehanizme poniznosti i katoličke introspekcije kao preduvjeta slobodnu dotoku Božjih milosti koje konstantno aktiviraju mehanizme pokajanja za grijehe; pokoru i obraćenje po poznatim uvjetima - naglasak je na pretkoncilskoj sakramentalnoj rešetki čiji su sakramenti protkani jakim starim egzorcističkim formulama što je vidljivo u osnovama katoličke sakramentalne teologije. 

Jedno je presudno za početak procesa tvojeg obraćenja na pravu Katoličku Vjeru izvan koje nema spasenja: Trudi se svakodnevno i uporno istinski živjeti kao Katolik unatoč užasnim otporima u tebi i svima oko tebe. Jedino tako ćeš 'isprovocirati' Božju milost koja će skinuti ljušture slijepila s tvojeg bića i podariti sve potrebne milosti koje će te osloboditi pomračenja uma, duha i duše kako bi napokon pronašao Boga jer te On prvi traži i poziva u Život. Tvoj ovozemaljski hod je konstantni rat za tvoju dušu i na koji način ćeš provoditi vječnost - svidjelo ti se to ili ne - stvarnost je tvojeg slobodnog izbora. Sada je vrijeme da se preneš iz mrtvoga sna kako već sutra ne bi bilo prekasno za tebe. Između tvojeg života i smrti je tanka linija gdje započinje vječnost u kojoj se podvlači crta i udjeljuje ti se nagrada ili kazna od Boga kojemu nitko ne može umaći. Vječni život ili vječna smrt: Tvoj izbor! 
Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: Kako bi se razlikovali sugovornici, koristite ime ili pseudonim koji možete dodati i na kraju komentara.
Mišljenja čitatelja nisu nužno stavovi autora bloga. Iskazi koji su suprotni Tradiciji ili oni komentari koji je namjeravaju izrugivati neće se objavljivati. Komentari koji promiču nekatoličku duhovnost i potenciraju nepriznate objave i ukazanja, a koje su dogmatski dvojbene, neće se prikazivati na blogu Traditio Ecclesiae (http://tradikatolik.blogspot.com/)